Pages

Wednesday, December 9, 2009

Fostul Ministru de Interne a fost audiat la Procuratura Generala in dosarul 7 aprilie!

Papuc a fost invitat la orele 9.00 la sectia urmarire penala a Procuraturii Generale, unde s-a prezentat, furisindu-se pe usa din spate, pentru a scapa, astfel de ochii presei, care il astepta de la ora 8 la usa centrala a cladirii. Conform angajatului Serviciului Paza si Protectie de Stat, pe usa din spate a procuraturii intra doar persoanele inalte din stat. Asa cum Papuc nu intra in aceasta categorie se poate spune ca Procuratura Generala la favorizat pe fostul ministru al internelor.
Audierile, in cazul lui Gherghe Papuc au durat mai bine de trei ore. Papuc a fost audiat in baza a doua cauze penale. Prima se refera evenimentele din 7 aprilie, iar cea de-a doua cauza penala a fost intentata privitor la actiunile factorilor de decizie ai Brigazii de Politie cu Destinatie Speciala „Fulger”, in noaptea de 7 spre 8 aprilie curent.Conform procurorilor, in timpul apropiat vor fi audiati si alti fosti si actuali oficiali.

Nici un deputat nu a parasit partidul comunistilor!

Cel putin asa a declarat deputatul comunist, Vadim Misin, in cadrul unei conferinte de presa. Totusi, Misin a lasat sa se inteleaga ca in viitor s-ar putea gasi cineva care sa plece din formatiune.Totodata, deputatul comunist a negat faptul ca in cadrul Partidului Comunistilor ar exista scindari. Misin a mai declarat ca din 7 decembrie Parlamentul nu mai are niciun drept sa activeze si trebuie dizolvat.Deasemenea PCRM a cerut demisia ministrului Tineretului si sportului, Ion Ciobanu, pe motiv ca acesta nu s-ar ocupa suficient de programele pentru tineri.Deputatul comunist Vladimir Turcan a anuntat recent ca paraseste fractiunea PCRM, pentru ca nu este de acord cu decizia acesteia de a nu vota pentru seful statului. Turcan a spus ca deputatii Victor Stepaniuc si Ivan Calin de asemenea au vrut sa voteze pentru Marian Lupu.

Cresterea preturilor, somajul, coruptia si gripa pandemica ii ingrijoreaza cel mai mult pe moldoveni!

Potrivit Barometrului de opinie publica, cele mai multe nemultumiri sunt generate de

Criza politica din tara
Lipsa banilor
Asistenta medicala
Lipsa curateniei in localitate si
5. Situatia drumurilor

Cei mai multi dintre moldoveni, adica peste 60 la suta nu au mijloace financiare pentru a le investi. Si numai cca 2 procente din intervievati planifica sa faca investitii. Pe de alta parte, aproape 9 la suta din respondenti au economii, dar le tin pentru zile negre.

Nu au bani pentru investitii 65.8%
Au investit deja 10.5%
Fac economii pentru zile negre 8.7%
Nu situ unde sa investeasca 3.4%
Intentioneaza sa investesca 1.6%

Cat priveste atitudinea moldovenilor fata de relatiile RM cu alte state, cei mai multi sunt de parere ca Federatia Rusa este partenerul strategic al tarii noastre. O patrime din populatie opteaza pentru relatii mai trainice cu UE. Iar cca 9 la suta considera ca partenerul de baza al Moldovei trebuie sa fie Romania.

Federatia Rusa 50.4%
UE 25%
Romania 8.7%
Ucraina 1.6%

Totodata, potrivit Barometrului, daca duminica viitoare ar avea loc un referendum, mai mult de 60 la suta dintre moldoveni ar vota pentru aderarea RM la Uniunea Europeana.

In doua luni a comis 5 furturi!

Ultima talharie l-a dat in vileag si a ajuns pe maina politiei!Este vorba de un tanar din satul Chetrosu, raionul Drochia. Cel mai recent furt comis de acesta s-a intimplat intr-un bar din Chisinau. Suspectul a extras bunuri de la un client, in suma totala de circa 12 mii de lei.Actualmente, fortele de ordine cerceteaza toate cazurile delicte in care a fost implicat tanarul. Daca va fi gasit vinovat el risca sa stea dupa gratii 3 ani.De la inceputul anului 2009 pe teritoriul tarii au fost inregistrate peste 10 mii de furturi.

Mai mult de jumatate dintre moldoveni cred ca lucrurile in Republica Moldova merg intr-o directie gresita!

Pe de alta parte, aproape o treime din populatie are incredere ca lucrurile in tara se indreapta spre directia buna. Datele se regasesc in Barometrul de opinie publica, realizat de Institutul pentru Politici Publice. Potrivit datelor studiului, la intrebarea cat de multumiti sunt moldovenii de situatia economica din tara, doar 8 la suta din respondenti au raspuns ca sunt mai mult sau mai putin satisfacuti. In timp ce 35 la suta dintre intervievati se declarat nu prea multumiti, iar cca 20 la suta apreciaza negativ evolutia situatiei economice. Potrivit respondentilor, pentru imbunatatirea lucrurilor este nevoie, in primul rand de:

Functionarea legilor
Atragerea investitiilor straine
Dezvoltarea industriei
Dirijarea economiei de catre stat
Sprijinirea agricultorilor

Datele Barometrului mai arata ca cca o patrime dintre moldoveni apreciaza pozitiv eforturile guvernantilor in vederea redresarii consecintelor crizei financiare. Pe de alta parte, 45 la suta dintre respondenti considera ca nu s-a facut nimic pentru normalizarea situatiei.
Barometrul opiniei publice a fost realizat de Institutul de Sondaje IMAS in perioada 16-30 noiembrie, pe un esantion de 1118 persoane. Marja de eroare a sondajului este de +-3 procente.

Comisarul european Benita Ferrero-Waldner respinge informatiile precum ca Bruxelles-ul va accepta aderarea Ucrainei in UE, doar impreuna cu Moldova!

Uniunea Europeana nu a analizat niciodata vreo propunere in acest sens, a declarat la Bruxelles comisarul european pentru afaceri externe si politica de vecinatate, dupa ce s-a inatalnit marti cu ministrii de externe ai tarilor din Parteneriatul Estic.Publicatia Kommersant Ukraina a inserat un articol luni pretinzand ca inalti oficiali din Uniunea Europeana le-ar fi comunicat unor diplomati ucraineni ca UE ar inainta o noua conditie Ucrainei, care presupune ca i se va permite sa obtina calitatea de membru UE doar impreuna cu Moldova."Sunt ingrijorat de informatiile publicate in mass media conform carora exista o intelegere ca Ucraina va devbeni membru al Uniunii Europene impreuna cu Moldova", a declarat viceministrul ucrainean de externe Kostiantyn Yeliseyev.