Pages

Thursday, September 10, 2009

A vrut sa se omoare in semn de protest fata de decizia Curtii de Apel!

Pentru ca nu a fost de acord cu sentinta, un barbat a dorit sa-si puna capat zilelor chiar in incinta Curtii de Apel Chisinau, incercind sa amorseze o grenada. Suparat pe judecatorii care i-au stabilit o pedeapsa de 10 ani de inchisoare pentru viol, barbatul a asteptat sa fie transferat in incaperea speciala pentru detinuti, apoi a scos de la briu o grenada si a incercat sa o amorseze. Oamenii legii, insa, l-au impiedicat. Politia cerceteaza cazul pentru a stabili toate circumstantele incidentului.

Ministrul justitiei, Vitalie Pirlog a fost desemnat prim-ministru interimar!


Presedintele in exercitiu, Vladimir Voronin a semnat astazi decretul privind desemnarea lui Vitalie Pirlog in functia de premier interimar.

Ieri, premierul Zinaida Greceanai a declarat in Guvern ca demisioneaza. Se asteapta ca saptamina aceasta sa-si dea demisia si presedintele Vladimir Voronin. Acesta si-a anuntat intentia de a parasi postul de sef al statului si de a trece in rindurile deputatilor la 2 septembrie.

Dupa demisia lui Voronin, functia de presedinte al statului va fi exercitata de speakerul Parlamentului, Mihai Ghimpu.

Noul Parlament al Republicii Moldova va avea un prim-vicepresedinte, 3 vicepresedinti si 9 comisii parlamentare!

Sedinta legislativului a inceput cu neintelegeri intre deputatii aliantei si comunisti! Coalitia liberal-democrata a propus 4 vicepresedinti in Parlament, lucru care a stirnit nemultumirea comunistilor, care au declarat ca 2 vicepresedinti sunt de ajuns. Comunistii s-au revoltat, dar coalitia a votat! Liderul AMN, Serafim Urechean a fost ales prim-vicepresedinte al Parlamentului. In calitate de vicepresedinti au fost alesi Iurie Tap de la Partidul Liberal Democrat si Marcel Raducanu de la Partidul Democrat. PCRM a refuzat sa voteze pentru aceste candidature si nu au decis pe cine sa inainteze din partea lor la functia de vicepresedinte al Parlamentului. Din componenta celor 9 comisii permanente vor face parte cite 11 membri, cu exceptia Comisiei pentru Drepturile Omului si Relatii Interetnice, care va fi constituita din 12 deputati. Tot astazi au fost desemnati cei 13 membri ai Biroului Permanent al Parlamentului. Anterior, aceasta structura era formata din 11 deputati. Urmatoarea sedinta a Parlamentului va avea loc maine.