Pages

Wednesday, October 21, 2009

Ministrii pot detine timp de 6 luni si functia de parlamentari!

Alianta pentru Integrare Europeana a votat in lectura finala proiectul de lege privind cumularea a doua functii de catre deputati. Astfel, deputatii au decis ca termenul de compatibilitate a functiilor publice sa fie de 6 luni si nu de 30 de zile, cum era pina acum. In aceasta perioada alesii poporului vor primi un singur salariu. Fractiunea comunista nu a votat modificarile, pe motiv ca ar fi neintemeiate. In cazul in care cei 9 membri ai cabinetului Filat si-ar da demisia din Parlament, Alianta pentru Integrare Europeana ar putea ramine, pentru o perioada de pina la 40 de zile, fara majoritate in Parlament. Si asta pentru ca, potrivit legii, Comisia Electorala Centrala are la dispozitie 10 zile pentru desemnarea candidatilor supleanti de pe listele partidelor. Dupa care Curtea Constitutionala urmeaza sa valideze in termen de 30 de zile mandatul noilor deputati.



A fost retinut autorul alarmei false cu bomba la postul de radio Antena C!

Este vorba de un tinar originar din satul Piatra, raionul Orhei, care s-a dovedit a fi un ascultator fidel al postului de radio. Amintim ca duminica, 18 octombrie, la redactia Antena C a parvenit un sunet anonim, care a anuntat despre prezenta unui dispozitiv exploziv la sediul postului de radio. Luat la intrebari, tinarul a recunoscut ca a sunat la redactie de pe telefonul sau mobil doar ca sa se distreze. Acesta a spus ca se afla atunci in stare de ebrietate si-si regreta fapta. Daca va fi gasit vinovat barbatul risca o amenda de pina la 8 mii de lei, sau inchisoare de pina la 2 ani.



Mai mult de jumatate dintre persoanele cu venituri mici din capitala beneficiaza de compensatii la transportul public!

Potrivit sefilor de la Directia asistenta sociala din capitala, mai mult de 40 de mii de pensionari, invalizi si someri, cu venituri mai mici de 1 450 de lei, beneficiaza deja de compensatia la transport, in suma de 70 lei. In Chisinau locuiesc mai mult de 70 de mii de pensionari cu o pensie de pina la 1 450 de lei. Persoanele care vor depune cereri in perioada 20-30 octombrie vor putea sa ridice banii, pentru ambele luni, incepind cu data de 20 noiembrie. Amintim ca de la 1 octombrie au intrat in vigoare noile tarife la transportul public si apa potabila. Majorarile au provocat nemultumirea pensionarilor, care au organizat, intre timp, mai multe manifestatii de protest.