Pages

Tuesday, November 24, 2009

O firma din Edinet a furat apa de 1,5 miloane de lei!

In mai anul curent, o companie din Edinet s-a adresat intreprinderii Apa Canal din localitate pentru a fi conectata la apeduct. Afacerea dintre cele doua firme a durat fara a fi reflectata in contabilitatea Apa Canal. Bugetul Edinetului a fost prejudiciat de de circa 1 mln 500 mii lei.Dupa 3 luni, Apa Canal din Edinet a cerut Consiliul orasenesc sa majoreye tarifele, motivand ca are pierderi.Fara sa-si puna intrebari consilierii din Edinet au votat unanim pentru scupirea apei pentru cetateni pana la 12 lei si 50 bani.Daca vor fi gasite vinovati, afaceristii risca pana la 6 ani de puscarie.

National-liberalii au batut palma cu social-democratii din Romania in vederea celui de-al doilea tur al prezidentialelor!

Potrivit presei romanesti, fostul candidat liberal la presedintia Romaniei, Crin Antonescu, exclude orice sustinere si dialog cu Traian Basescu si conditioneaza suportul sau pentru Mircea Geoana de formarea unui noi cabinet cu Klaus Johannis premier. Liderul social-democrat si oponentul lui Basescu in turul doi, Mircea Geoana, a acceptat imediat propunerea. Candidatura primarului de Sibiu la functia de premier este sustinuta si de Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania. In primul tur al alegerilor prezidentiale din Romania, care a avut loc duminica trecuta, niciun candidat nu a acumulat numarul necesar de voturi si urmatoarea runda va avea loc pe 6 decembrie. Cetatenii romani din Republica Moldova l-au sustinut masiv pe actualul presedinte Traian Basescu, pentru care au votat peste 90 la stua din cei aproape 9 mii de alegatori.

Inca doua persoane au decedat in urma infectarii cu gripa noua!

Este vorba despre o femeie de 26 de ani din Ungheni, mamă a unui copil de două luni şi un bărbat de 34 de ani din Anenii Noi. Copilul de două luni a contractat virusul gripal de la mama şi se afla la spital. Starea lui este satisfăcătoare. Potrivit specialistilor de la Centrul de medicină preventivă, cele doua persoane s-au infectat in tara. Pacienţii s-au adresat la timp dupa asistenta medicala, dar nu au fost spitalizati. Si asta pentru ca, potrivit medicilor, virusul a manifestat semne necaracteristice bolii. In urma investigatiilor se va afla daca virusul gripal a suferit sau nu o mutatie.Pina acum in republica au fost inregistrate 1475 de imbolnaviri de gripa pandemica, inclusiv 10 decese.

Cel putin 30 la suta din moldovenii retinuti au fost privati nejustificat de libertate!

Afirmatia a fost facuta de membrii asociatiei Promo-Lex, dupa efectuarea unui studiu privind drepturile omului in R.M din ultimii trei ani.Juristii de la Promo-lex au constatat de asemenea violarea drepturilor persoanelor care au fost deportate in anii 1941-1949. Ei sunt ingrijorati de imperfectiunea legii care prevede restituirea compensatiilor pentru terenurile detinute de acestia in perioada sovietica.Vorbind despre condamnarile la CEDO, datele arata ca in topul drepturilor cel mai putin respectate in R. Moldova sunt dreptul la un proces echitabil si dreptul la proprietate.
Potrivit cercetarilor onegeului, in anii 2007-2008 au fost incalcate drepturile electorale ale cetatenilor. Au fost restrictionate drepturile persoanelor cu dubla sau multipla cetatenie. De asemenea a avut de suferit accesul la informatie.