Pages

Monday, February 15, 2010

S-au casatorit în strada

Peste 50 de cupluri si-au unit simbolic destinele de ziua dragostei. Mai in gluma, mai in serios tinerii indragostiti care au trecut pe langa “colivia dragostei“ amplasata in centrul capitalei de tinerii din Miscarea Actiunea Europeana s-au ales cu certificate de casatorie valabile pentru o zi. Chiar daca actul de casatorie a fost unul fictiv, tinerii au luat totul la modul cel mai serios. Si asta nu e tot! Indragostitii au participat la un concurs unde si-au depus toata imaginatia pentru a scrie ce-a mai inspirata declaratie de dragoste. Tinerii din MAE vor selecata trei, cele mai frumoase declartii de dragoste. Invingatorii vor fi premiati cu o cina romantica in unul din restaurantele din Chisinau.

Brigitte Bardot îl mustra pe Chirtoaca

Actrita franceza Brigitte Bardot il roaga pe primarul general al capitalei sa nu-si pateze numele de sangele maidanezilor! Se pare ca problema cainilor vagabonzi din Chisinau a ajuns in vizorul comunitatii internationale! Iata cum, intr-o scrisoare deschisa, trimisa pe numele primarului general, Dorin Chirtoaca, aparatoarea drepturilor animalelor, Brigitte Bardot isi exprima indignarea fata de hotararea municipalitatii de a eutanasia maidanezii. “Va rog sa dezmintiti, în cel mai scurt timp, aceasta noutate oribila, care va uni pentru totdeauna numele Dumneavoastra cu un act sangeros, revoltator, totalmente contrar functiei Dumneavoastra, care va obliga sa protejati si sa gasiti solutii umane pentru toate problemele care apar în oras”, scrie fostul sex-simbol al cinematografiei franceze. Primarul general, Dorin Chirtoaca a declarat ca-i va trimite actritei un raspuns oficial in viitorul apropiat, la care va atasa fotografiile barbatului care a decedat anul trecut, muscat de caine si ale copilului atacat recent de maidanezi. Actrita Brigitte Bardot, care este presedinta unei fundatii pentru protectia animalelor, a facut un apel similar catre autoritatile de la Bucuresti in 2001, dar si 2006.

Republica Moldova a primit 3000 de carti donate de cetateni din Romania!

Cartile au fost primite de la Liga Studentilor Basarabeni din Romania in cadrul Campaniei lor “Trimite o Carte peste Prut”. Cartile vor fi distribuite incepind de astazi in 40 de scoli care au un deficit de carte romaneasca in biblioteci. Primele scoli si biblioteci care vor befecia de carti sunt celke din Anenii Noi, Soroca si Drochia. Campania a fost lansata la 8 decembrie 2009 de catre Liga Studentilor Basarabeni din Romania, partenerul principal in demararea campaniei fiind Ministerul Tineretului si Sportului din Republica Moldova.

Afacere din organizarea emigrarii ilegale!

Politistii au retinut un barbat la postul vamal „Criva” chiar în momentul în care ajuta doi moldoveni sa treaca ilegal frontiera. Barbatul originar din orasul Edinet si stabilit cu traiul in Ucraina, facea parte dintr-o retea specializata în organizarea emigrarii ilegale spre tarile Uniunii Europene. Acesta activa in cadrul retelei alaturi de alte 3 persoane. Dupa ce li se perfectau actele, persoanelor dornice sa munceasca peste hotare, erau ajutate sa treaca frontiera în Ucraina, iar de acolo în spatiul „Schengen”. Actele false ii costau pe clienti pana la 1500 de EURO. Daca va fi gasit vinovat, barbatul risca o amenda de pana la 20 de mii de lei sau pana la 7 ani de închisoare.

Operatori de cablu din Moldova refuza sa achite taxe pentru retransmiterea posturilor de televiziune TV7 si STS!

Intr-o sedinta a Asociatiei Patronale a Radiodifuzorilor din Republica Moldova operatorii de cablu au calificat intentiile celor doua canale de televiziune drept ilegale. Conform declaratiilor lui Topal, TV7 si STS cer de la 30 si pana la 500 de euro de la fiecare operator de cablu din tara care doreste sa-i includa in lista programelor retransmise. Operatorii spun insa ca suma este prea mare, si ar putea afecta buzunarul consumatorului final. Pe de alta parte, reprezentantii Consiliul Coordonator al Audiovizualului spun ca cele doua posturi au tot dreptul sa ceara bani pentru produsul lor. Din Asociatia Patronala a Radiodifuzorilor din R. Moldova fac parte 42 de operatori de cablu si radiodifuzori care acopera circa 150 de localitati.

PSD propune abolirea institutiei Prezidentiale din Moldova

Partidul Social Democrat, condus de Dumitru Braghis, propune Comisiei pentru Reforma Constitutionala sa decida abolirea institutiei prezidentiale din Republica Moldova si sa transmita functiile Presedintelui catre Parlament, Guvern sau catre Curtea Constitutionala. In acest context, Partidul Social Democrat propune ca actuala Constitutie sa fie modificata prin referendum, dupa care sa fie declarate alegeri anticipate. Totodata, social-democratii propun alegerea directa si nominala a majoritatii deputatilor in Parlament, alegerea directa a membrilor Curtii Constitutionale, a presedintelui de raion, cat si a reprezentantilor in Consiliul Superior al Magistraturii.Colorit TV din surse demne de incredere a aflat ca in aceasta saptamina membrii comisiei pentru reforma constitutioanala se afla la stagiere in Germania.

Primarii comunisti se arata nemultumiti de propunerea Comisiei pentru reforma constitutionala ce tine de reorganizarea administrativ- teritoriala!

Potrivit acestora, trecerea de la sate si raioane la sistemul de comune, orase si regiuni nu este o idée buna, in contextul actualei crize economice. Primarii comunisti regreta desfiintarea ministerului administratiei publice locale, care potrivit lor, reprezenta puntea de legatura intre autoritatile centrale si cele locale. Potrivit expertilor in drept constitutional, raioanele reprezinta o structura de tip sovietic a organizarii administrativ-teritoriale a R. Moldova. Presedintele grupului de experti a Comisiei pentru reforma constitutionala, Victor Popa, a declarat recent ca regiunea se va bucura de o autonomie speciala, iar modificarea va permite unitatilor administrative sa-si sporeasca independenta economica. Numarul regiunilor va fi stabilit în baza situatiei demografice, economice si a principiului teritorial.