Pages

Saturday, December 12, 2009

Curtea Constitutionala din Romania a ordonat renumararea voturilor de la alegerile prezidentiale!

La concret Curtea a dispus renumararea voturilor declarate nevalabile la finele celui de-al doilea tur al alegerilor de duminica trecuta, in urma declaratiilor ca ar fi avut loc fraude.Candidatul perdant, Mircea Geoana, spune ca Partidul Social Democrat are dovezi de fraudare a alegerilor, de votare multipla si de cumparare a voturilor. El cere organizarea unor alegeri noi. Geoana a pierdut cu o diferenta de doar 70 de mii de voturi in fata presedintelui Traian Basescu. Scorul a fost de 49,7 procente la 50,3. 140 de mii de buletine au fost declarate nevalabile.Curtea Constitutionala urmeaza sa valideze rezultatul alegerilor sau sa dispuna repetarea scrutinului. Basescu neaga fraudele si sugereaza ca Geoana nu ar sti sa piarda.Incertitudinea legata de rezultatele alegerilor face si mai pregnante problemele Romaniei. Tara se confrunta cu greutati economice si se afla in criza politica din octombrie. Instabilitatea a facut Uniunea Europeana si Fondul Monetar International sa retine imprumuturi de miliarde de euro pana la instalarea unui guvern.

Cotradictii in jurul serbarii Craciunului pe stil nou!

Mitropolia Moldovei se declara impotriva deciziei guvernului de a declara data de 25 decembrie, zi libera. Un astfel de anunt a fost postat pe site-ul oficial al Mitropoliei.Potrivit celei mai mari organizatii religioase din Moldova, autoritatile ar trebui sa tina cont de faptul ca sarbatorile religioase se stabilesc conform calendarului bisericesc si nu celui laic. „Asta insemna ca in Moldova Craciunul se sarbatoreste pe 7 ianuarie si nu 25 decembrie”, se arata in comunicat.Solicitat de Colorit TV sa comenteze declaratiile din comunicat, responsabilul pentru relatii cu presa de la Mitropolia Moldovei, parintele Octavian Mosin nu a dorit sa discute.Miercuri, Inalt Preasfintia Sa Marchel, Episcopul de Balti si Falesti, a declarat ca aceasta hotarare atenteaza la traditiile poporului moldav si a chemat enoriasii din regiune sa marcheze Craciunul in ianuarie.Pe de alta parte, preoti de la Mitropolia Basarabiei saluta intentia guvernului.Ioan Ciuntu, Paroh Biserica “Sfanta Cuvioasa Teodora de la Sihla”.Potrivit unei decizii a Guvernului, ziua libera de 25 decembrie urmeaza sa fie recuperata intr-o sambata ulterioara.

Consiliul municipal Chisinau a aprobat astazi in prima lectura bugetul pentru anul 2010!

Astfel, la capitolul venituri bugetul preconizat pentru anul viitor este de aproape 1,7 mlrd de lei, adica cu 37 de mln mai mult fata de anul 2009. Cat priveste cheltuielile, acestea se insumeaza la 1 mlrd 747 de mln de lei. Iata cum, deficitul bugetar pentru anul 2010 este de peste 50 de mln de lei, bani, care potrivit alesilor locali, vor fi acoperiti din vanzarea sau privatizarea bunurilor din proprietatea publica.

VENITURI 1 mlrd 695 mln de lei

+37 de mln de lei

CHELTUIELI 1 mlrd 747 mln de lei

DEFICIT BUGETAR peste 50 de mln de lei

Potrivit primarului general al capitalei, bugetul pentru anul 2010 este unul echilibrat, care prevede un deficit minim, dar care are acoperire.Consilierii comunisti nu au votat proiectul de buget, pe motiv ca Primaria este obligata sa gaseasca mijloace suplimentare pentru marirea veniturilor cu 150 de mln de lei.Potrivit proiectului de buget pe anul 2010 pentru educatie vor fi alocate peste 800 de mln de lei, cu 3,5 mln mai mult decat in anul 2009. Pentru sanatate, alocatiile vor fi majorate cu 7 mln lei. Totodata, la capitolul investitii capitale sunt prevazute peste 100 de mln de lei, suma care depaseste nivelul investitiilor pentru anii precedenti. Totodata, ca urmare a majorarii tarifului pentru transportul public, in 2010 a fost micsorata subventionarea Parcului Urban de Autobuze si a Regiei Transport Electric cu peste 80 de mln de lei.

Educatie peste 800 de mln de lei

+ 3.5 mln de lei
Sanatate peste 20 de mln de lei

+7 mln de lei

Investitii capitale 110 mln de lei



Cinsteste-i pe tatal tau si pe mama ta!

O asociatie obsteasca a uzat de cea de-a cincea porunca din Decalogul biblic in speranta ca-i va sensibiliza pe alesii din Consiliul Municipal Chisinau cu privire la problemele persoanelor in etate.Chiar in toiul sedintei, liderii miscarii populare “Armonia Spirituala” s-au pus pe distribuit consilierilor Decalogul cu cele 10 porunci. Cei care au impartit decaloage spun ca au venit sa sprijine actiunile membrilor Asociatiei obstesti “Salvgardare”. Iar cea de-a cincea porunca nu a fost aleasa intamplator. Primarul general al capitalei spune ca, desi toti oamenii pacatuiesc, nu a incalcat cea de-a cincea porunca.In timp ce alesii locali votau proiectul bugetulului pe anul 2010, mai mult de 20 de membrii si sustinatori ai Asociatiei obstesti „Salvgardare” au scandat in fata Primariei impotriva tarifelor majorate la transportul public. Pentru ca sa se faca auziti mai bine, contestatarii s-au mutat sub geamul salii de sedinta.

5 persoane au murit strivite de automobile in ultimile 24 de ore!

Intr-un accident produs in satul Sofievca, raionul Taraclia, doi copii de 9 ani si-au pierdut viata, dupa ce au fost loviti de o masina.Vinovat de tragedie se face un locuitor al satului Sofievca care conducea in stare de ebrietate. Acesta a pierdut controlul asupra volanului, si a lovit mortal 2 minori care se deplasau pe trotuar. In acest caz a fost initiata o cauza penala. Barbatul risca pana la 15 ani de inchisoare.In alta catastrofa rutiera si-au pierdut trei personae. Accidentul s-a produs vineri dimineata pe traseul Chisinau-Giurgiulesti. Un locuitor al orasului Ciadar-Lunga a tamponat in plina viteza intr-un copac.Ca rezultat, atat soferul, cat si doi pasageri ai sai au decedat pe loc.

De la inceputul anului curent circa 4000 de persoane au decedat din cauza accidentelor rutiere.

Comunistii vor alegeri noi si cat mai curand!

Declaratia a fost facuta intr-un interviu telefonic cu Sergiu Sirbu, juristul Partidului Comunistilor. Intrebat de Colorit TV cand ar trebui sa aiba loc aceste alegeri, Sirbu a precizat ca PCRM inca nu s-a hotarat.Partidul Comunistilor a depus o contestatie la Curtea Constitutionala in legatura cu modificarea Legii privind procedura de alegere a sefului statului, potrivit careia, parlamentul poate fi dizolvat nu mai devreme de un an de la ultima dizolvare.Pe de alta parte, membrului comisiei juridice pentru numiri si imunitati, deputatul Vitalie Nagacevschi afirma ca modificarea respectiva nu contine nici o incalcare.