Pages

Monday, December 7, 2009

Parlamentarul comunist Vladimir Turcan este prima figura marcanta care paraseste Partidul Comunistilor.

El a declarat luni pentru jurnalisti ca impreuna cu alti parlamentari comunisti au vrut sa-l voteze pe Marian Lupu, dar numarul lor era mai mic decat 8, cat era necesar. Potrivit unor relatari neconfirmate si comunistul Victor Stepaniuc ar fi fost inclinat sa-l voteze pe Lupu si ar putea adera la Partidul Democrat.Vladimir Turcanu sa gandeste sa creeze o fractiune aparte in parlament.

Presedintele Republicii Moldova nu a fost ales nici luni, dupa o serie de tentative, ce dureaza din primavara!

Partidul comunistilor a refuzat si de aceasta data sa participe la procedura de alegere.Chiar de la inceputul sedintei in plenul parlamentului la tribuna a iesit Marian Lupu cu un discurs prin care a incercat sa convinga comunistii sa-l voteze.Cu indemnul de a vota au venit si membrii Aliantei pentru Integrare Europeana.Comunistii insa au spus clar ca nu intentioneaza sa participle la alegerea presedintelui Republicii Moldova.Dupa ce si-au expus parerea, comunistii au plecat din sala. Alianta pentru Integrare Europeana a purces la procedura de vot.Acum urmeaza ca presedintele interimar, Mihai Ghimpu, sa anunte dizolvarea Parlamentului si sa fie organizate alegeri anticipate. Parlamentul nu poate fi dizolvat de doua ori in acelasi an. Astfel, un nou scrutin ar putea avea loc in vara lui 2010.

Liderii din Alianta pentru Integrare Europeana au declarat ca vinovat de situatia in care s-a pomenit Moldova este anume Partidul Comunist.

Astfel au comentat liderii AIE decizia PCRM –ului de a nu vota presedintele tarii.Presedintele parlamentului, Mihai Ghimpu, da asigurari ca presedintele va fi ales pina la vara, iar Marian Lupu declara ca urmeaza alegeri anticipate.

Vladimir Voronin a declarat ca nu a presat membrii PCRM sa nu voteze.Dumitru Diacov, presedintele de onoare al PD, a marturisit ca, in cadrul negocierilor, comunistii au cerut distrugerea Aliantei.Partidul Comunistilor inca nu a comentat acuzatiile aduse de Dumitru Diacov.

Au cerut lichidarea Presedintiei si reducerea la jumatate a numarului de deputati in Parlament!

Chiar in momentul desfasurarii scrutinului prezidential, cateva zeci de persoane, majoritatea pensionari sub egida Asociatiei obstesti “Salvgardare” au protestat in fata Palatului Republicii.Contestatarii au spus ca nu au nevoie de un sef al statului si au cerut miscorarea la jumatate a numarului de deputati in Parlament.Pensionarii s-au declarat moldoveni, manifestandu-si nemultumirea fata de declaratiile anterioare ale speakerului Mihai Ghimpu de Ziua Nationala a Romaniei. Presedintele Parlamentului a spus atunci ca este roman si functia pe care o detine in stat nu-l impeidica sa celebreze Ziua Unirii tuturor romanilor.Cu toate acestea protestatarii s-au contrazis intre ei in declaratii.

Membrii si sustinatorii Asociatiei “Salvgardare” au protestat in repetate randuri, cerind revizuirea tarifelor la transportul public si apa potabila, dar si majorarea pensiilor.

A jefuit un magazin dupa ce a patruns prin acoperisul cladirii!

Evenimentul nefericit s-a petrecut in satul Goleni, raionul Edinet. Un tanar a reusit sa goleasca un magazin de produse in valoare de circa 7000 de lei. Acesta a furat produse alimentare si bauturi alcoolice intr-un timp record, doar cateva minute.Ghinionul insa a napustit asupra baiatului. Nici nu a reusit sa consume bunurile ca politistii au si dat de el.Acesta s-a dovedit a fi un locuitor al satului Goleni si si-a recunoscut in totalitate vina.Conform Ministerului Afacerilor Interne suspectul risca amenda pana la 40 de mii de lei sau inchisoare de pana la 5 ani.

Motiv de bucurie pentru producatorii agricoli autohtoni!

Primaria capitalei intentioneaza sa deschida o piata in care sa poata vinde in exclusivitate doar producatorii autohtoni! Astfel, potrivit autoritatilor publice locale, consumatorul ar putea face diferenta, stiind ca in aceasta piata se vor putea comercializa numai legume si fructe produse in Moldova.Potrivit primarului general, Dorin Chirtoaca, aceasta este atat doleanta chisinauienilor, cat si a fermierilor din suburbii. In acest sens, administratia publica locala urmeaza sa identifice un lot de teren pentru noua piata agricola. Totodata, edilii de la Primarie urmeza sa stabileasca un mecanism prin care doar producatorul autohton sa aiba acces in aceasta piata.