Pages

Friday, September 4, 2009

Jaf ca-n filme in raionul Straseni!

Cu cagule pe cap, 6 indivizi au patruns intr-o locuinta din raionul Straseni, l-au batut pe stapinul casei, dupa care l-au legat de maini si de picioare cu un fir electric. Dar asta nu e tot! Tilharii si-au ameninta victima cu un cutit, dar si ca o asfixiaza cu o punga de polietilena. Un cosmar din care barbatul a scapat teafar doar cu pretul banilor. Cei 6 au extras din casa toti banii si bijuteriile, in valoare de cca 30 de mii de lei. Indivizii sunt prosapat eliberati de la puscarie. Intr-un timp record de numai 2 luni acestia au savirsit doua furturi din locuinte si un atac tilharesc. Daca vor fi gasiti vinovati, cei 6 risca pina 15 ani de puscarie!

Tot mai multi moldoveni ajung someri!


Potrivit Biroului National de Statistica, in prima jumatate a anului, numarul persoanelor care au ramas fara locuri de munca in Republica Moldova este de circa 83 de mii. Numarul moldovenilor care sunt in cautarea unui serviciu s-a dublat, practic, fata de primele sase luni ale anului trecut. Astfel, barbatii par sa fie cei mai afectati de somaj! Potrivit statisticilor, acestia constituie circa 60 la suta din numarul total de someri. In acelasi timp, cca 60 la suta din oraseni nu lucreaza. In prima jumatate a anului acesta in cimpul muncii au fost antrenate peste un milion de persoane, cifra mai mica cu 6 la suta fata de perioada similara a anului trecut.

5 minute! Atit a durat reuniunea Partidului Comunistilor la Palatul Republicii!


Pentru aceasta intrunire a PCRM a fost asternut covorul rosu la intrare, iar tehnicienii au conectat microfoanele in sala de sedinte a Parlamentului. Cel mai virstnic deputat, Ivan Calin a anuntat ca sedinta nu poate avea loc, din lipsa de cvorum, intrucit au fost prezenti doar 48 de deputati. Deputatul comunist Maria Postoico a anuntat despre constituirea fractiunii parlamentare, dupa care sedinta a fost declarata inchisa. Atit Vladimir Voronin cit si Zinaida Greceanii nu au facut nicun fel de declaratii. “Asteptam decizia Curtii Constitutionale din 8 septembrie. In zilele imediat urmatoare am putea continua sedinta". “Nu excludem faptul ca vom veni pe data de 10 septembrie la sedinţa Parlamentului. Ma bucur ca, macar de aceasta data, ei au procedat conform legii si asteapta decizia Curtii Constitutionale”, a spus deputatul comunist, Vladimir Turcan.” Membrii PCRM spun ca nu i-au asteptat pe deputatii Aliantei pentru Integrare Europeana pentru ca au stiut ca nu vor veni. “Nu pot sa spun ca am fost intr-o asteptare nervoasa. Ei si-au anuntat decizia. Nu se stie, insa, cand si unde, pentru ca hotararile de prelungire a sedintelor Parlamentului nu se iau la sediile partidelor, ci la sedinta in plen. Aceasta este problema lor!”, a declarat deputatul PCRM, Mark Tkaciuk. Deputatii comunisti s-au intrunit astazi la Palatul Republicii pentru a continua prima sedinta a Parlamentului din 28 septembrie. Comunistii au cerut atunci o pauza ca sa-si poata constitui fractiunea si au parasit sala. Deputatii Aliantei au continuat sedinta, dupa care s-au intrunit si pe 2 septembrie, iar astazi nu au mai venit la Palatul Republicii.