Pages

Friday, August 28, 2009

Masini personalizate de toata frumusetea in centrul capitalei!


Pasionatii de masini si-au dat intilnire astazi in Piata Marii Adunari Nationale la Concursul de tuning! Circa 50 de participanti, atit automobilisti, cit si motociclisti si-au etalat cu mindrie vehiculele tunate. Pasionatul de tuning, Sergiu Mogildea, a lucrat mai mult de 5 ani ca sa faca dintr-o masina veche de marca Pobeda o adevarata opera de arta. Posesorul luxuoasei masini de culoarea azurului spune ca nu e prima data cind participa la astfel de concursuri. Ultima data acesta a facut furori la o competitie in Federatia Rusa. Toata lumea, insa, a facut cerc in jurul unei motociclete mai putin obisnuite, posesorul careia, Serghei Midoni, spune ca nu-si poate imagina viata fara tuning: “Ideea s-a copt timp de doi ani, intre timp am adunat mijloacele necesare si am pus la punct chestiile ingineresti. Am cistigat in cadrul mai multor competitii in CSI si sper ca si de data aceasta imi va suride norocul. “ Cistigatorii tuning-show-ului vor primi niste cupe superbe, dar ii asteapta si alte suprize. Tuning-show-ul este la cea de-a 4-a editie a sa si a fost organizat de clubul “Auto-Expert”.

Marian Lupu-sef de stat, iar Vlad Filat- premier!


Acestea sunt candidaturile pe care Alianta pentru Integrare Europeana le-a facut publice in cadrul unei conferinte de presa.
Imediat dupa sedinta Parlamentului liderii coalitiei au anunat partajarea celorlalte doua functii importante in stat in interiorul Aliantei. Acestia declarat ca pentru functia de prim- ministru al Republicii Moldova il vor sustine pe presedintele PLDM Vlad Filat, iar pentru cea mai inalta functie in stat, cea de presedinte al tarii, va fi inaintata candidatura liderului PD, Marian Lupu.
In ceea ce priveste functia care i se revine Aliantei Moldova Noastra, aceasta va fi anuntata maine, 29 august.

Mihai Ghimpu a devenit noul speaker al Legislativului!


Cu votul a 53 de deputati ai Aliantei pentru Integrare Europeana, liderul PL, Mihai Ghimpu, a fost ales in functia de presedinte al Parlamentului, fiind singura candidatura propusa pentru aceasta functie. Procedura de alegere s-a desfasurat fara careva incidente. Deputatii au iesit din cabina de vot cu buletinul neimpaturit, asa incat sa se vada cum au votat. Mihai Ghimpu a fost felicitat cu noua functie si i s-a inminat un buchet de trandafiri albi. Potrivit deputatului Ion Hadarca, alegerea speakerului a constituit un pas istoric! Urmatoarea sedinta a Parlamentului a fost stabilita pentru data de 2 septembrie, asta desi PCRM a anuntat o alta zi, cea de 4 septembrie.

Neintelegeri in prima sedinta a Parlamentului!


Ordinea de zi a fost obiectul disensiunilor dintre comunisti si Alianta pentru Integrare Europeana. Deputatul PLDM, Vitalie Nagcevschi a cerut ca ordinea de zi sa fie intai si-ntai de toate votata. Cel care a prezidat sedinta, comunistul Ivan Calin, nu a luat in seama doleanta democratilor. In pofida nemultumirilor, deputatul Calin l-a invitat, conform ordinei de zi nevotate, pe presedintele Curtii Constitutionale sa vorbeasca despre validarea alegerilor. Deputatii PCRM au cerut inca o pauza de 10 zile, motivind ca nu si-au format inca fractiunea. Deputatii comunisti, in frunte cu Voronin au parasit sala de sedinte. Deputatii din Alianta pentru Integrare Europeana au continuat sedinta. Aceasta a fost prezidata de Ion Hadarca, cel mai virstnic deputat din cei ramasi.