Pages

Friday, July 24, 2009

Europa in flacari!


Incendiile au facut prăpăd în mai multe ţări din Europa! Flăcările au cuprins unele dintre cele mai populare destinaţii turistice ale lumii.

Grecia si Franţa se numără printre principalele ţări care se confruntă cu aceast dezastru. Sute de localnici au fost evacuati din zonele afectate.

Nici Spania nu a scăpat neatinsă de stihia focului! Aici au ars 15 000 de hectare de padure, iar din cauza incendiilor a fost oprită circulaţia mai multor trenuri.

Vintul face ca incendiile sa se extinda cu repeziciune, potrivit pompierilor care lupta cu focul dezlantuit. Acestia dau totusi asigurari ca deocamdata casele oamenilor nu sunt in pericol.

In acelasi timp, meteorologii nu dau vesti optimiste. Ei spun ca temperaturile vor depasi frecvent 40 grade C.

Tigari de contrabanda moldovenesti, ascunse in roti la vama din Bacau!


Vamesii din Bacau au despistat peste o mie de pachete de tigari dosite in rotile unui TIR ce venea din Republica Moldova si se indrepta spre Targu Mures.
Oamenii legii au observat ca unele dintre pneurile masinii sunau diferit, in momentul in care erau lovite. Acestia au dat rotile jos, le-au desfacut, gasind in sase dintre ele tigarile ascunse cu grija.
Luat la intrebari, soferul a spus ca nu stie cum a ajuns marfa in cauciucurile TIR-ului. El a fost condus la sediul vamii din Bacau, unde a cerut voie sa mearga la toaleta si dus a fost.
Documentele moldoveanului au ramas insa in mainile vamesilor, asa ca acestuia ii va fi cam greu sa iasa din tara. Societatea care efectua transportul a fost amendata cu 20.000 de roni.

Partidul Popular Crestin Democrat doreste sa se implice in reformarea si modernizarea Ministerului Afacerilor Interne!

Cei 7 magnifici si-au facut declaratiile chiar de pe pragul ministerului vizat.

Liderii crestin-democrati s-au aratat indignati de faptul ca la 7 aprilie mai multi carabinieri si politisti au fost atacati de protestatarii violenti.

Potrivit formatiunii politice, colaboratorii de politie trebuie sa fie instruiti in asa fel, incit sa inspire respectul si consideratia cetatenilor, dar nu frica.

Istoria se repeta! Listele electorale de la 5 aprilie risca sa fie reutilizate!


Concluzia se contine in raportul de monitorizare a compilarii si verificarii listelor electorale pentru alegerile anticipate, prezentat de Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova.
In procesul monitorizarii, expertii au intilnit cazuri cind persoane plecate peste hotarele tarii au fost excluse din liste, lucru care contravine legislatiei.

Vlad Lupan recomandă ca pe viitor listele de alegători să fie afişate cu cel puţin 20 de zile înainte de data alegerilor.
Proiectul a fost implementat in perioada 27 iunie- 16 iulie cu suportul Consiliului Europei si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare.