Pages

Thursday, September 3, 2009

Fetele de la Pussycat Dolls s-au despartit !


Formatia s-a destramat din cauza solistei Nicole Scherzinger, care monopoliza toata atentia.

Potrivit unei publicatii britanice membrele formatiei şi-au luat o pauză lungă pentru a se concentra fiecare pe proiecte personale pe care le vor practica în viitor.

Tensiunile din cadrul trupei au durat mai multe luni, pana cand cantaretele au decis ca e mai bines a se desparta. Toate problemele au aparut din cauza atenţiei de care se bucură solista principală a formaţiei, Nicole Scherzinger. Vestea i-a intristat insa, pe fanii formatiei.

Este Mihai Ghimpu sau nu Presedinte al Parlamentului?


Despre aceasta ne va anunta Curtea Constitutionala pe 8 septembrie, cand va raspunde la o contestatie a Partidului Comunistilor.
Ieri Partidul Comunistilor a solicitat Curtii un control de constituţionalitate a hotărârilor Parlamentului nou instalat, inclusiv a alegerii preşedintelui Parlamentului, Mihai Ghimpu. Curtea Constitutionala a anuntat ca va examina contestatia PCRM martea viitoare la orele 10.00
Partidul Comunistilor contesta alegerea preşedintelui Parlamentului, deoarece ar fi avut loc cu incalcarea gravă a legislaţiei în vigoare, inclusiv a Constituţiei R. Moldova. Mai mult deputatul comunist, Vladimir Turcan, considera ca majoritatea parlamentara ar fi incalcat dreptul PCRM de a-si forma o fractiune in Parlament.
Pe 28 august, cele patru partide liberale au format fracţiunile parlamentare şi l-au ales în funcţia de Preşedinte al Parlamentului, pe liderul PL, Mihai Ghimpu.
Toate acestea au avut loc în absenţa PCRM, care a solicitat o pauză, până la 4 septembrie, pe motiv ca ar avea nevoie de timp pentru a forma fracţiunea parlamentară.

Elevii moldoveni pot invata gratuit in sua !


Timp de un an de zile elevii moldoveni din clasele a 9-a, a 10-a si a 11-a au ocazia sa studieze in Statele Unite. Circa 45 de elevi moldoveni vor locui in familii americane, vor fi inscrisi la scoli americane pe care le vor frecventa ca orice copil american. Doar ca la intoarcerea in Moldova elevii claselor a 11-a vor repeta anul de studii.

Pentru a face parte din cei 45 de norocosi, doritorii trebuie sa stie limba engleza, sa aiba o medie academica nu mai mica de 8 si sa nu fi aiba o sedere in SUA mai lunga de trei luni in ultimii cinci ani. Dosarul cu actele necesare poate fi depus intre 21 septembrie si 2 octombrie la Oficiul Consiilor Americane din Chisinau.

Armata nationala a atins majoratul


Cu ocazia aniversarii a 18 ani de la constituirea armatei Republicii Moldova, ofiterii din conducerea Ministerului Apararii si Marelui Stat Major au depus flori la monumentul domnitorului Stefan cel Mare si Sfant si la memorialul “Eternitatea”.
Depunerea de flori a avut loc in timp record, timp de 5 minute.
Dupa ceremonie in urma ofiterilor a plecat si orchestra prezidentiala.
Oamenii considera ca Republica Moldova are nevoie de Armata Nationala, dar mai este mult inca pana armata moldoveneasca va ajunge o armata puternica.
Conform ultimului sondaj al Institutului de Politici Publice, armata nationala se bucura de increderea a 17 % din populatia tarii. Potrivit distributiei pe nationalitati, cea mai mare incredere in armata o au romanii moldoveni – cca. 18%, iar cea mai mica – rusii cu cca. 11%.

A sarit de la 3050 de metri, cu o parasuta defecta care nu s-a deschis complet.


Desi are rani la gat, cateva fracturi si e plin de contuzii, britanicul Paul Lewis se va recupera complet. Cel putin asa sustin medicii.

Barbatul in varsta de 40 de ani, a sarit din avion impreuna cu instructorul. La scurt timp, acesta l-a lasat sa se descurce singur. Din nefericire, nici parasuta principala, nici parasuta de rezerva nu s-au deschis complet.

Doar faptul ca a cazut pe acoperisul unui hangar l-a salvat de la moarte sigura.

Dupa ce l-au reparat, doctorii l-au asigurat ca peste cateva luni poate sa mearga linistit la serviciu.

Economia Republicii Moldova se va indrepta daca viitoarea guvernare democratica va lua masuri anti-criza concrete!

Considera antreprenorii moldoveni. Impreuna cu expertii, acestia au discutat astazi setul de masuri pe care statul trebuie sa le aplice pentru ca economia moldoveneasca sa-si revina.
Presedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu, prezent si el la evenimet a declarat ca va face tot posibilul pentru a scoate tara din criza.
Circa 35 % din moldoveni afirma ca este afectate de criza economica mondiala. De la inceputul anului, economia nationala se afla in regres. Astfel, productia industriala a scazut cu 25 de procente fata de anul precedent, productia agricola cu 11 procente , iar cea animaliera cu 19 procente.

Lituania si-a celebrat ziua nationala in cadrul unei expozitii organizate in incinta ULIM!


Vernisajul de fotografii si documente istorice, cu genericul “Calea spre libertate” a fost dedicat aniversarii a 20-a a asa-numitei “Cai Baltice”. Tot astazi la sediul Universitatii Libere Internationale din Moldova va fi inaugurata prima aula cu numele “Lituania”, care va fi inzestrata cu material informativ pentru studenti.

In aspiratia sa catre integrarea europeana, RM trebuie sa urmeze calea Lituaniei, este de parere prim-secretarul ambasadei lituaniene la Chisinau, Kestutis Vaskeleviciuc: “Eu cred ca avantajele Lituaniei au fost acelea ca statul nostru a implementat cu succes mai multe reforme, chiar daca nu i-a fost usor sa o faca. Toate partile in stat au inteles ca fara o colaborare progresul Lituaniei nu poate fi.” Calea Baltica sau Lantul Baltic este un eveniment care s-a petrecut pe 23 august 1989 si reprezinta cel mai interesant protest impotriva comunismului. Aproximativ 2 milioane de oameni si-au dat mainile, formand un lant uman de peste 600 de km, de-a lungul statelor baltice- Estonia, Letonia si Lituania. Demonstratia a urmarit sa sensibilizeze comunitatea internationala privind nedreptatea istorica suferita de cele trei tari in urma Tratatului Ribbentrop-Molotov. Anul acesta Lantul Baltic a fost inregistrat in patrimoniul UNESCO.