Pages

Monday, September 21, 2009

Cea de-a 61-a editie a Premiilor Emmy Awards si-a desemnat castigatorii!


Migratia devine o problema discutata la nivel European!

Incendiile fac ravagii in California!

Guvernul Filat poate conta pe sprijinul Comisiei Europene!

Despre aceasta a anuntat insusi presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, in mesajul de felicitare adresat premierului desemnat, Vlad Filat. Totodata Barroso a specificat ca Filat a fost ales premier intr-un moment critic pentru Moldova. “In urma mandatului care v-a fost oferit de Parlamentul Republicii Moldova, sunt incurajat de faptul ca atribuiti prioritate atat de inalta agendei noastre comune in cadrul Planului de Actiuni al Politicii Europene de Vecinatate. Va indemn sa purcedeti, cu energie si determinare, la realizarea reformelor necesare, politice si economice.”, a declarat Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene. De asemenea, inaltul oficial si-a exprimat dorinta de dezvoltare a relatiilor dintre Moldova si Uniune Europeana. Vlad Filat a fost desemnat de Alianta pentru Integrare Europeana drept candidat la functia de premier pe 17 septembrie.

Criza financiara da batai de cap consilierilor municipali!


Autoritatile locale spun ca din cauza crizei, dar si a neachitarii impozitelor, Primaria inregistreaza acum un deficit bugetar de 260 de milioane de lei. Potrivit planului bugetar, pana in luna septembrie, la buget ar fi trebuit sa fie acumulati peste un miliard si 300 de milioane de lei. Pina acum insa, au fost incasati doar un miliard si 64 de milioane. Viceprimarul Mihai Furtuna, spune ca cele mai mari restante sunt inregistrate la achitarea impozitului pe venit din salariu si la plata unor servicii cum ar fi publicitate stradala, dar si la arendarea spatiului pentru publicitate. Municipalitatea a efectuat si unele estimari ale venitului pentru anul viitor. Astfel, pentru bugetul anului 2010 alesii locali preconizeaza venituri de un milliard si 500 de milioane de lei. Suma cheltuielilor inca nu a fost stabilita.


Refugiatii transnistreni ameninta cu proteste de Summit-ul CSI la Chisinau!


In conditiile in care blocul de locuit din strada Milescu-Spataru din sectorul Ciocana al capitalei va fi dat in exploatare intr-o luna si jumatate, membrii Miscarii Refugiatilor cer aprobarea de urgenta a listei cu persoanele care vor beneficia de apartamente in aceasta cladire.
Potrivit lui Anatol Bizgu, presedintele Miscarii Refugiatilor, aprobarea respectivei listei este tergiversata in mod intentionat. Daca alesii locali nu le vor lua in calcul doleanta, refugiatii transnistreni ameninta cu proteste de summit-ul CSI la Chisinau din luna octombrie. Contactat de colorittv, viceprimarul Vlad Cotet a declarat ca toate cele 80 de familii de refugiati vor beneficia de apartamente in noul bloc. Iar aprobarea listei de locatari a fost aminata din cauza crizei din Consiliului Municipal Chisinau, care a durat mai bine de 2 luni.
Blocul de locuit din strada Milescu-Spataru va rezolva integral problema asigurarii cu spatiu locativ a persoanelor intern-deplasate.

Vlad Filat a consultat societatea civila privind noul program de guvernare!


La intilnirea cu prim-ministru desemnat al tarii, au venit oameni de afaceri, bancheri, reprezentanti ai minoritatilor etnice, transportatori, ecologisti si experti independenti. Vlad Filat a declarat ca situatia in tara se va stabiliza doar cu implicarea intregii societati. Precum era si de asteptat, reprezentantii societatii civile au inainat un sir de propuneri de imbunatatire a noului program al Guvernului. “Vrem sa participam si la desemnarea profesionista a ministrilor - uneori profesionalismul lasa de dorit, nu ma refer la partea politica. Trebuie sa se vina cu persoane profesioniste. In caz contrar, va fi foarte greu sa realizam ceea ce ne dorim cu totii impreuna.” a declarat Leonin Cerescu, presedintele Confederatiei Patronate. In context, Filat a mai spus reprezentantilor societatii civile ca va fi receptiv la toate sugestiile si doleantele lor. Noul Guvern va fi instituit vineri, 25 septembrie.