Pages

Friday, September 11, 2009

Si-a dat startul festivalul International “Invita Maria Biesu”!


De data aceasta, manifestarea se va produce fara evolutia scenica a primadonei operei nationale! Si asta pentru ca starea sanatatii sopranei lasa de dorit. Festivalul international “Invita Maria Biesu” va reuni solisti cu renume din 11 tari. Manifestrea va fi deschisa de opera in doua acte „Alexandru Lapusneanu”, de Gheorghe Mustea. La festival isi vor demostra maestria dirijori de talie mondiala, precum Marco Boemi din Italia, Alexandru Samoila din Turcia, Vladimir Garcusa din Ucraina si Nicolai Koleadko din Belarus. Cea de-a XVII-a editie a Festivalului International de Opera si Balet „Invita Maria Biesu” se va incheia cu un concert de gala pe data de 19 septembrie.

Liberal-democratii au comemorat 8 ani de la atacurile teroriste de la New York!


Membrii Partidul Liberal Democrat din Moldova au depus astazi flori la Ambasada Statelor Unite ale Americii in memoria victimele atacurilor teroriste asupra turnurilor Word Trade Center din New York. Mai multi chisinauieni au venit si ei sa aprinda o luminare pentru toti acei care au decedat in urma atacurilor teroriste.La 11 septembrie 2001 grupul Al-Qaeda a intreprins o serie de atacuri sinucigase impotriva Statelor Unite. 19 teroristi au preluat controlul asupra patru avioane comerciale de pasageri. Doua dintre acestea au fost prabusite in Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York. Ambele cladiri s-au prabusit in decurs de doua ore, cauzind moartea a 3000 de oameni.

Au aniversat o jumatate de veac de casnicie!


In tinute de sarbatoare si cu fetele imbujorate de emotii, 17 cupluri de pensionari din capitala au pasit astazi pracul Oficiului Starii Civile Centru. Traditional, perechile si-au pus semnaturile in Cartea aniversarilor, pentru a pecetlui cei 50 de ani de casnicie. Sarbatoritii au fost felicitati si au primit cite o mie de lei din partea Primariei capitalei.
Dupa 50 de ani de viata in comun se iubesc ca la-nceputuri. Si ca sa demonstreze asta n-au pregetat sa se sarute cu foc! Pe linga nemarginita dragoste, respectul reciproc si multa rabdarea sunt sarea si piperul unei casnicii de durata. La finele manifestarii sarbatoritii s-au incins cu bucurie intr-o hora de mai mare dragul. In capitala pina acum si-au celebrat nuntile de aur 2441 de cupluri.