Pages

Wednesday, December 9, 2009

Mai mult de jumatate dintre moldoveni cred ca lucrurile in Republica Moldova merg intr-o directie gresita!

Pe de alta parte, aproape o treime din populatie are incredere ca lucrurile in tara se indreapta spre directia buna. Datele se regasesc in Barometrul de opinie publica, realizat de Institutul pentru Politici Publice. Potrivit datelor studiului, la intrebarea cat de multumiti sunt moldovenii de situatia economica din tara, doar 8 la suta din respondenti au raspuns ca sunt mai mult sau mai putin satisfacuti. In timp ce 35 la suta dintre intervievati se declarat nu prea multumiti, iar cca 20 la suta apreciaza negativ evolutia situatiei economice. Potrivit respondentilor, pentru imbunatatirea lucrurilor este nevoie, in primul rand de:

Functionarea legilor
Atragerea investitiilor straine
Dezvoltarea industriei
Dirijarea economiei de catre stat
Sprijinirea agricultorilor

Datele Barometrului mai arata ca cca o patrime dintre moldoveni apreciaza pozitiv eforturile guvernantilor in vederea redresarii consecintelor crizei financiare. Pe de alta parte, 45 la suta dintre respondenti considera ca nu s-a facut nimic pentru normalizarea situatiei.
Barometrul opiniei publice a fost realizat de Institutul de Sondaje IMAS in perioada 16-30 noiembrie, pe un esantion de 1118 persoane. Marja de eroare a sondajului este de +-3 procente.

No comments:

Post a Comment