Pages

Wednesday, October 28, 2009

Partidul Comunistilor acuza noua guvernare de persecutarea a sute de colaboratori de politie!

Un cutremur de pamint a mobilizat pompierii si salvatorii din capitala!

Marian Lupu s-a intilnit cu Vladimir Voronin, dar fara niciun rezultat!

Deputatul comunist Mark Tkaciuk a confirmat informatia potrivit careia presedintele PD, Marian Lupu s-a vazut cu liderul comunist, Vladimir Voronin, pentru a discuta despre alegerile prezidentiale. Deputatul comunist a spus, insa, ca intilnirea s-a incheiat fara vreun rezultat: “Raspunsurile celor doua parti au fost de asa natura, incit nu permit o abordare optimista in ceea ce priveste continuarea unei astfel de colaborari.” Tkaciuk a infirmat zvonurile potrivit carora demiterea guvernului Filat ar fi o conditie impusa de Voronin in schimbul votarii candidaturii lui Marian Lupu la functia de sef al statului: “Am putea vota pentru seful statului numai in cazul in care candidatura inaintata la aceasta functie nu va fi din partea Aliantei pentru Integrare Europeana. Daca vom vota pentru o candidatura, atunci aceasta va insemna si votul pentru operarea de modificari radicale in rindul conducerii institutiilor de stat.” Marian Lupu si Vladimir Voronin s-au intilnit astazi la un local de lux din capitala. La intilnire au fost prezenti presedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov si deputatul comunist Mark Tkaciuc.


FMI a dat unda verde pentru semnarea Acordului de finantare a Republicii Moldova!

Fondul Monetar International va oferi tarii noastre cca 600 de milioane de dolari pentru acoperirea deficitului bugetar pentru urmatorii trei ani. Anuntul a fost facut de premierul Vlad Filat in cadrul unei conferinte de presa, la care au asistat si reprezentantii fondului. Acordul urmeaza sa fie semnat la inceputul anului 2010, dupa ce va fi examinat de Consiliul de directori al FMI. Printre principalele obiective ale programului de finantare pentru anii 2010-2012 se numara: asigurarea stabilizarii macroeconomice, redresarea economica si majorarea cheltuielilor sociale pentru protejarea paturilor social-vulnerabile. In acelasi timp, FMI urmeaza sa mai acorde cca 180 de mln de dolari pentru acoperirea necesitatilor immediate de finantare a bugetului.



Semnarea acordului cu FMI va aduce majorari de accize!

In scopul redresarii economice a Republicii Moldova, Guvernul va impune, incepand cu 2010, mariri de acccize. Astfel, de la inceputul anului viitor vor fi majorate accizele la benzina cu 7.5%, la tutun cu 10%, la bauturi alcoolice cu 4%, la cosmetice - cu 15% si la automobilele de lux - cu 20%. Masurile de majorare a accizelor se contin in programul anticriza adoptat de Guvern. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Finantelor, in 2008 bugetul de stat a fost completat cu un mliliard si jumatate de lei din incasarile de accizele.