Pages

Tuesday, March 2, 2010

Reguli dure pentru soferii de microbuze din capitala!

Interzicerea fumatului in salon, deconectarea aparatelor audio pe durata cursei si respectarea legislatiei lingvistice! Sunt doar cateva din prevederile dispozitiei primarului general, care au intrat in vigoare de astazi. Totodata, potrivit dispozitiei, trebuie respectata curatenia in saloane, iar soferii sunt obligati sa aiba un aspect ingrijit si sa se poarte amabil cu pasagerii. De asemenea, conducatorii microbuzelor de pe ruta trebuie sa opreasca numai in statii si locuri stabilite. Soferii nu se impotrivesc prevederilor. Daca prevederile nu vor fi respectate de administratorii de ruta, acestia risca sa ramana fara permisul de activitate pe traseu. In cazul in care vor fi inregistrate 2 incalcari pe aceeasi ruta, va fi initiata procedura de reziliere a contractului de administrare a rutei.

Judecator chemat “la tabla”

Magistratul Dorin Popovici care a judecat, in aprilie 2009, mai multe persoane in incinta Comisariatului General de Politie va afla, la sfarsitul acestei saptamani ce sanctiune il asteapta! Colegiul disciplinar al Consiliului Superior al Magistraturii va examina vineri cauza acestuia. Cateva organizatii neguvernamentale au cerut institutiei sa investigheze efectiv si obiectiv plangerea impotriva magistratului Judecatoriei Buiucani. Cele opt ONG-uri au cerut, de asemenea Colegiului disciplinar al magistraturii sa le audieze pe surorile Ludmila si Oxana Radu, care au fost judecate de Popovici pe 9 aprilie. Solicitat de Colorit TV, presedintele Colegiului Disciplinar, Nicolae Rosca, a refuzat sa se pronunte pe marginea cazului. Acum o luna, ministrul Justitiei, Alexandru Tanase, a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii si Procuratura Generala privind incalcarile admise de judecatorul Dorin Popovici. Tanase a spus atunci ca ministerul va insista ca acest dosar penal sa fie instrumentat si expediat in instanta. Daca va fi gasit vinovat de pronuntarea unei hotarari ilegale, magistratul risca pana la 5 ani de inchisoare. Solicitat sa comenteze acuzatiile, angajatii judecatoriei Buiucani au declarata ca Dorin Popovici se afla in concediu. Dorin Popovici a intrat in vizorul presei dupa ce o tanara s-a plans ca a fost condamnata de judecator, pe 9 aprilie, la 5 zile de arest administrativ, in cadrul unui proces care a durat doar 3 minute, in incinta Comisariatului General de Politie.

Flori pentru combatanti

Astazi se implinesc 18 ani de la declansarea conflictului armat de pe Nistru. In aceasta zi, Piata Marii Adunari Nationale a devenit neincapatoare. Mii de combatanti, oameni simpli impreuna cu reprezentanti ai Guvernului si Parlamentului au depus flori la monumentul lui Stefan cel Mare. Combatantii isi aduc aminte cu mare tristete de evenimentele tragice care au luat sute de vieti. In conflictul armat din 1991-1992, au participat circa 29 mii de persoane, dintre care 286 au decedat, iar alte 284 au ramas invalizi.