Pages

Monday, July 27, 2009

Cursul monedei nationale fata de Euro a atins un nou record.


Banca Nationala a Moldovei a afisat pentru astazi un curs de 15 lei si 96 bani pentru moneda unica europeana. cifra este cu 7 bani mai mult fata de cursul de la inceputul lunii curente.

Potrivit expertilor de la “Idis Viitorul” decalajul se datoreaza scaderii dolarului fata de moneda europeana.

Cursul de vanzare a monedei Euro afisat astazi de majoritatea bancilor comerciale este de 15 lei si 83 bani pentru un Euro la vinzare, si de 16 lei la cumparare.

Pentru un dolar American moldovenii au platit astazi 11 lei si 26 bani, in timp ce la vinzare un dolar a costat 11 lei si 16 bani.

Potrivit analistilor economici, in urmatoarele zile schimbari pe piata valutara nu se asteapta.

MAE indeamna populatia sa voteze pentru Pl, PLDM sau AMN!

La numai doua zile pina la alegerile parlamentare anticipate, Miscarea Actiunea Europeana indeamna alegatorii sa iasa la vot si sa aleaga unul dintre cele trei partide parlamentare anticomuniste. Potrivit liderului MAE, Anatol Petrencu, alegerea pe care o vor face moldovenii va determina cursul de dezvoltarea a tarii noastre. Colorittv aminteste ca MAE si-a anuntat retragerea din cursa electorala la 22 iulie in favoarea partidelor de opozitie.

Partidele de opozitie indeamna cetatenii sa aleaga un viitor democratic!

Cei 41 de deputati din opozitia parlamentara ai fractiunilor PL, PLDM si AMN au facut un ultim apel comun din actuala campanie electorala, adresat alegatorilor. Liderii formatiunii au indemnat cetatenii sa voteze la scrutinul din 29 iulie pentru libertate, democratie si viitorul european al R. Moldova. Adresarea comuna a candidatilor a fost facuta din Scuarul Europei din capitala. Colorit TV aminteste ca PL, PLDM si AMN au decis sa mearga pe liste separate la alegerile parlamentare anticipate.

Un indian se poate catara cu mainile goale pe orice perete sau cladire!

Fara franghii, hamuri sau incaltaminte speciala de alpinism, un indian poate escalada orice perete cu mainile goale. Mai mult chiar! Acesta executa si acrobatii ca la circ. Barbatul de 22 de ani este la fel de abil ca o maimuta atunci cind se catara si reuseste sa stea in pozitii ce par imposibile. Nicio cladire nu reprezinta un obstacol prea mare pentru el si a ajuns sa fie celebru in India. Tinarul si-a descoperit calitatile de catarator acum patru ani, cind lucra in constructii. De atunci a inceput sa se catere de placere, iar acum da reprezentatii cu public in fiecare saptamina.

Campania electorala pentru alegerile anticipate se va incheia astazi la miezul noptii!


Astfel, toate afisele de publicitate electorala vor fi date jos, incepind cu ora 24.00.

In acelasi timp, pregatirile de alegeri sunt pe ultima suta de metri. Pentru municipiul Chisinau au fost amenajate 297 de sectii de votare, dintre care 55 de sectii pentru suburbii. De asemenea a fost stabilita componenta persoanelor pentru birourile electorale. Astfel, in componenta birourilor electorale din municipiul Chisinau au fost delegate 5331 de persoane, dintre care 518 in suburbii. Alegerile parlamentare anticipate vor avea loc miercuri, 29 iulie.

Apa-Canal Chisinau risca sa se certe cu Union Fenosa!


Intreprinderea municipala a ajuns sa aiba datorii de circa 8 milioane de lei fata de furnizorul de energie electrica! Potrivit directorului tehnic al Apa-Canal, Ion Burdila, termenul de achitare a datoriilor a expirat pe data de 24 iulie.
Potrivit viceprimarului Nistor Grozavu, datoriile Apa Canal fata de Union Fenosa s-au acumulat din cauza faptului ca o lunga perioada au fost blocate conturile Primariei, dar si din cauza colectarii facturilor de plata de la populatie cu 10-15 zile mai tirziu. Primaria capitalei urmeaza sa achite datoriile fata de energia electrica pina la sfirsitul saptaminii, prin transferuri zilnice pe contul Union Fenosa de pina un mln si jumatate de lei.