Pages

Thursday, January 28, 2010

Dosarele intentate lui Filat- clasate!

Multi someri, putine joburi

Moldovenii sunt in cautarea unui loc de munca care sa fie platit cu minimum 5000 de lei! Cel putin asa afirma oamenii care au venit sa-si caute un serviciu la Targul locurilor de munca, desfasurat la centrul expozitional “Moldexpo”. Vizitatorii au cautat in disperare o munca care sa li se potriveasca. Dar degeaba! Somerii spun ca salariul de 2500 de lei propus de angajatori nu le-ar ajunge de nimic. In Moldova sunt de 23 de ori mai multi someri, decat locuri de munca! Iata cum, potrivit Agentiei pentru ocuparea fortei de munca in Republica Moldova sunt doar 1800 de locuri de munca vacante si peste 40 de mii de someri. La targul desfasurat in aceste zile la Moldexpo au fost propuse peste 300 de joburi din partea a 31 de autoritati publice centrale. Cele mai multe posturi vacante au fost propuse de serviciul graniceri, ministerul finantelor, ministerul economiei si ministerul sanatatii.

Procuratura anticoruptie a clasat doua dosare penale intentate actualului premier Vlad Filat in perioada guvernarii comuniste!

Este vorba de dosarul privind contrabanda de tigari si cel de comercializare a tehnicii militare, in care Filat a figurat in calitate de banuit. Potrivit procurorilor, dosarele au fost clasate dupa ce Vladimir Filat a devenit prim-ministru. Potrivit procurorului Boris Poiata, un alt dosar cu privire la privatizarea fabricii de ciment din Rezina este in curs de anchetare. Vlad Filat nu a comentat deocamdata anuntul procuraturii. Anterior, premierul a declarat in repetate randuri ca nu este la curent cu mersul anchetei si ca-si doreste ca aceste dosare sa-si gaseasca finalitatea in instanta de judecata. Vlad Filat a pledat mereu nevinovat si a spus ca dosarele reprezinta o comanda politica a fostului presedinte Vladimir Voronin.

Mark Tkaciuk la procuratura

Romania ofera 100 de milioane de Euro tarii noastre!