Pages

Monday, December 14, 2009

Saptamina aceasta s-a dat startul vaccinarii contra gripei pandemice!

Anuntul a fost facut de seful interimar al Directiei Sanatate Luminita Suveica, la sedinta operativa a Primariei capitalei. Primii vor fi vaccinati medicii, femeile gravide, angajatii caselor de copii si azilurilor de batrani, angajatii de la aeroport, vamesii, granicerii, militarii si profesorii. Nu vor fi vaccinati, insa, copii de pina la 17 ani. Si asta pentru ca vaccinul poate provoca reactii adverse. Simbata, in tara a sosit primul lot de vaccinuri contra gripei A (H1N1) in suma de 150 de mii de doze, oferite de Romania. Premierul Vlad Filat a declarat recent ca vaccinul este utilizat cu succes in statul vecin, fiind unul eficient. Potrivit autoritatilor, nu s-a decis inca daca vaccinarea va fi obligatorie sau benevola. In scurt timp urmeaza sa fie aduse in tara inca 350 de mii de doze de vaccin.

Autoritatile condamna actiunile de profanare a sfesnicului evreiesc!

Guvernul Republicii Moldova isi exprima regretul fata de incidentul produs duminica in scuarul Europei din centrul capitalei, cand un grup de crestini ortodocsi au vandalizat simbolul evreiesc- menorah. Si primaria capitalei a condamnat actul de vandalism. Totodata, comunitatea evreiasca a anuntat ca nu ii va da in judecata pe credinciosii care au protestat ieri. Reprezentantii evreilor cer, insa, ca Mitropolia Moldovei sa decida cum va fi pedepsit organizatorul protestului, preotul Anatolie Cibric. Un grup de cca o suta de persoane, condus de protoiereul Anatolie Cibric de la Biserica “Sfanta Parascheva”, a doborat duminica sfesnicul instalat in Piata Europei din centrul capitalei, de sarbatoarea evreiasca Hanuca. Intre timp, menorah a fost mutat pe strada Ierusalim, in fata monumentului victimelor Holocaustului. Sfesnicul cu 8 brate este pazit zi şi noapte de fortele de ordine.

Sar capete la Primarie

Un functionar de la Primaria capitalei urmeaza sa fie demis pentru abuz in serviciu! Este vorba de vicepretorul sectorului Centru, Petru Budurin, care potrivit primarului general ar fi evacuat recent deseuri din fata casei sale cu autospeciala de la Primarie. Dorin Chirtoaca s-a aratat indignat de faptul ca la solicitarea sa de explicatii, vicepretorul a venit cu o simpla nota de serviciu. Petru Budurin respinge acuzatiile, catalogandu-le drept aberatii. Primarul general a solicitat conducatorilor de subdiviziuni municipale sa dea dovada de responsabilitate maxima in administrarea bunurilor publice si sa reclame toate incalcarile de aces gen.