Pages

Monday, November 16, 2009

Tariful la caldura in capitala va ramine neschimbat!

Asta chiar daca Termocom insista, in mod repetat, ca acesta sa fie majorat pana la 800 de lei pentru o gigacalorie. Declaratia a fost facuta de primarul general Dorin Chirtoaca, in cadrul sedintei operative a primariei. Pe de alta parte, potrivit directorului comercial al „Termocom", tariful actual este unul mic. Pentru economisirea agentului termic, Dorin Chirtoaca a solicitat angajatilor Termocom sa regleze intensitatea caldurii in apartamente, in functie de temperatura.


Manifestatiile de Ziua Tineretului au fost suspendate din cauza gripei pandemice!

Anul acesta sarbatoarea tineretului va fi marcata modest in incinta Salii cu Orga, unde vor fi premiati cei mai talentati tineri din republica. Potrivit primarului general al capitalei, sarbatorirea Zilei Tineretului in Piata Marii Adunari Nationale a fost contramandata pentru a se evita contaminarea in masa cu gripa pandemica, dar si din cauza atacului cu grenada, produs de Hramul Orasului.


Elevii si studentii au revenit de astazi la lectii!

Toate institutiile de invatamant preuniversitar din capitala au reinceput orele de clasa. Exceptie face liceului Mihai Eminescu, unde au fost inregistrate cele mai multe cazuri de gripa pandemica.Totodata, din cauza nerespectarii normelor de igiena, activitatea rutelor de microbuz 175,134,110 a fost sistata pentru o zi intreaga. La moment in tara au fost inregistrate 700 de cazuri confirmate de gripa noua, inclusiv 7 decesuri.

Dorin Chirtoaca a fost scos de sub urmarire penala!

Procuratura a dispus, printr-o ordonanta, scoaterea de sub urmarire penala a primarului general al capitalei. Dorin Chirtoaca a fost cercetat penal in cadrul a doua cauze penale, ca urmare a evenimentelor din aprilie. Este vorba despre uzurparea puterii de stat si organizarea de dezordini in masa. Intr-un comunicat al Procuraturii Generale se arata ca dosarul a fost inchis pe motiv ca nu exista probe care sa confirme versiunea potrivit careia Dorin Chirtoaca ar fi organizat dezordini in masa. Totodata nu a fost demonstrat nici faptul ca primarul general ar fi intreprins actiuni de uzurpare a puterii de stat, cu incalcarea prevederilor Constitutiei Republicii Moldova.



Pana la sfarsitul anului peste un million de moldoveni vor intra fara viza in Romania!

Acest lucru este prevazut de acordul privind micul trafic la frontiera semnat vineri la Bucuresti de premierul moldovean, Vlad Filat, si omologul sau roman, Emil Boc. Desi actul semnat prevede ca moldovenii vor putea calatori fara viza doar 50 de km de la frontiera moldoveneasca, premierul moldovean sustine ca nu se vor lua masuri stricte in acest sens.Calatoria in Romania se va putea face cu un permis de trecere eliberat gratuit de catre misiunile diplomatice si consulare ale Romaniei in R. Moldova. Permisul va fi valabil pe o perioada de la 2 la 5 ani.De dreptul la permis vor beneficia cetatenii moldoveni care locuiesc in zona de 30 km de la frontiera romana si cei a caror comuna se intinde pe inca 20 de km. Acordul urmeaza sa intre în vigoare dupa o luna de la indeplinirea procedurilor interne. Sub incidenta acordului cad 369 de comune si 651 de sate din 18 raioane ale Moldovei. De asemenea, Vlad Filat a precizat ca a discutat la Bucuresti si posibilitatea deschiderii unui punct consular al Romaniei la Ungheni, care va facilita trecerea frontierei de catre cetatenii moldoveni in Romania.