Pages

Friday, November 6, 2009

Un europarlamentar discuta la Chisinau despre perspectivele de integrare europeana a RM!

Numarul cazurilor de gripa noua in tara a depasit cifra de o suta!

Cazul deputatei comuniste Ina Supac, batuta in imediata vecinatate a Parlamentului a fost discutat in legislativ!

Potrivit ministrului de interne, tinerele agresoare erau niste prostituate in stare de ebrietate!
Acum citeva zile deputata PCRM, Ina Supac a fost atacata de 3 tinere care au deposedat-o de bani, acte si chei. Comunistii au catalogat incidentul drept o rafuiala politica cu opozitia. Potrivit ministrului de interne, agresoarele nici n-au banuit macar ca au de-a face cu un deputat. “Cele trei agresoare au fost identificate si retinute de politie, ulterior fetele au recunoscut fapta comisa. Fetele au venit in Chisinau sa practice prostitutia, iar in momentul atacului acestea se aflau in stare de ebrietate. Incidentul nu are coloratura politica. “ a declarat ministrul de interne, Victor Catan. Pe marginea acestui caz a fost intentat un dosar penal. Daca vor fi gasite vinovate, cele 3 tinere risca pana la 6 ani de puscarie.


Finantarea partidelor politice din bugetul de stat va incepe din 2013!

Ca urmare a crizei economice din tara, deputatii au aprobat modificari la Legea privind partidele politice, astfel incit finantarea acestora de la bugetul de stat sa inceapa din 2013 si nu din 2009, conform prevederilor anterioare. Cit priveste finantarea partidelor politice din contul bugetului de stat proportional cu numarul de voturi acumulate la alegerile locale generale, dispozitia va intra in vigoare din 2011. Proiectul de lege a fost votat de deputati in unanimitate. onform Legii privind partidele politice, pentru finantarea partidelor vor fi alocate mijloace financiare in cuantum de 0,2% din veniturile prevazute in buget pentru anul respectiv.



Banca Nationala a Moldovei are un nou guvernator!

Cu votul a 52 de deputati Parlamentul a votata candidatura lui Dorin Dragutanu la functia de sef al Bancii Nationale pe un termen de sapte ani. In context, noul guvernator a spus ca primele prioritati ale BNM vor fi mentinerea stabilitatii preturilor si deblocarea activitatii de creditare a agentilor economici. Deputatii comunisti s-au declarat impotriva candidaturii lui Dragutanu. “Fractiunea noastra nu va sustine aceasta candidatura. In situatia de criza, cand asteptarile sunt atat de mari, nu putem sustine pe cineva care nu este o personalitate notorie in domeniu.” a declarat deputatul comunist Igor Dodon. Noul guvernator al Bancii Nationale are 35 de ani si a activat pina acum in calitate de director in domeniul auditului la o importanta companie din Serbia. Dorin Dragutanu il succede pe Leonid Talmaci, care a fost singurul guvernator al BNM de la declararea independentei Republicii Moldova. Talmaci si-a dat demisia la 25 septembrie, odata cu expirarea mandatului. Acesta a condus Banca Nationala timp de 18 ani.