Pages

Tuesday, March 16, 2010

Turism pentru ursuleti!


Cunoscuta deja ca o destinatie turistica cu renume, capitala Cehiei a inceput sa aiba parte de un soi de turistri mai pufosi! Amatori de jucarii din lumea intreaga isi trimit ursuletii sa viziteze Praga. Ideea de a transforma Praga intr-o destinatie de agrement pentru ursuleti apartine unui antreprenor local. Explica managerul sau responsabil de relatii cu publicul: Calatoria unui ursulet jucarie costa intre 90 si 390 de euro. Doritorii pot comanda si masaj tailandez pentru jucariile lor. Compania nu se opreste aici si doreste sa extinda aria de sejururi independente pentru jucarii spre Bratislava si Berlin.

Moldova nu mai este la moda traficul de organe, oamenii, însă sunt in continuare traficati!


Ministerul Afacerilor Interne ne asigura ca de 7 ani in tara noastra nu se mai practica traficul de organe, din 2003 nefiind inregistrat nici un astfel de caz de catre angajatii MAI. Chiar daca la inceputul anului 2000 au fost depistat zeci de cazuri de trafic de organe, fenomenul a disparut brusc, explica Ofiterii Centrului pentru combaterea traficului de persoane, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Datoria de stat – $1 mlrd


Datoria de stat a Republicii Moldova a constituit la sfârşitul lunii februarie 937 milioane de dolari SUA. De la începutul anului 2010 acest indicator s-a redus cu 20 de milioane de dolari sau echivalentul a 2%, au declarat pentru presa responsabili de la Ministerul de Finanţe.

Cetatenii si companiile din Moldova sunt obligaţi să prezinte, până la 31 martie, declarațiile pe venit.


Actele pot fi depuse la serviciile fiscale de la locul de reședință sau transmise Fiscului în format electronic. Au mai ramas 2 saptamani pana la exprirarea perioadei cand toţi contribuabilii moldoveni trebuie să prezinte declaraţiile pe venit. Obligaţia se referă la agenţii economici şi la persoanele care au venituri băneşti - din alte surse decât salariul.
Persoanele cu un salariu total până la 25 de mii 200 de lei pe an achită 7 la sută impozit din salariu. Cele care au venituri mai mari de 25 de mii de lei sunt impozitaţi cu 18 la sută. Persoanele cu venituri obținute din indemnizații, compensații sau recompense sunt scutite de impozitare.
Declarațiile pe venit pot fi depuse și în format electronic.

“7 aprilie” putea să nu existe

ONG-uri din Moldova cer autoritatilor sa ratifice statutul de la Roma! Un grup de reprezentanti a mai multor ong-uri au adresat un apel catre autoritatile centrale prin care le indeamna sa puna “cruce” crimelor impotriva umanitatii prin ratificarea statutului de la Roma. Ba mai mult, reprezentantii organizatiilor de aparare a drepturilor omului sustin ca violentele din 7 aprilie puteau sa nu se intample daca statul nostru ar fi ratificat mai devreme statutul de la Roma.

Si Comisia de la Venetia cere moldovenilor sa dizolve parlamentul si sa anunte noi alegeri parlamentare!

Consiliul Europei a difuzat decizia Comisiei pentru democraţie prin drept, numita si Comisia de la Veneţia, în care se relevă necesitatea dizolvării Parlamentului Moldovei şi desfăşurării alegerilor anticipate. Această concluzie legata de situaţia din Moldova a fost adoptată la o recenta şedinţa în plen a Comisiei de la Veneţia.

Parlamentul va fi dizolvat dupa data de 16 iunie 2010!

Cel putin asta reiese din hotararea Curtii Constitutionale, care a examinat astazi o contestatie a comunistilor. In sesizarea lor, deputatii PCRM se refera la faptul ca in octombrie anul trecut, Alianta pentru Integrare Europeana ar fi incalcat un sir de articole din legea privind procedura de alegere a sefului statului.