Pages

Monday, October 12, 2009

Ruta de tren “Grigore Vieru”!

Doi consilieri din orasul Balti acuza comunistii de prejudicierea bugetului local!

Termocom va veghea zi si noapte intensitatea caldurii livrata chisinauienilor!

Astfel, de-acum incolo, gestionarii de fond locativ nu vor mai putea potrivi, dupa bunul plac, intensitatea agentului termic de la echipamentele de masurare din incinta blocurilor de locuit. : “Vor fi aplicate sigilii pentru a nu permite reglarea de sinestatatoare si aparitia reclamatiilor din partea consumatorilor. Anul acesta temepratura va fi comandata de 2 ori in 24 h : ziua si noaptea.”, a declarat Mihai Arusoi, directorul comercial al S.A. “Termocom”. Pe de alta parte, potrivit edililor de la Primarie, capitala va fi conectata la caldura, daca 3 zile consecutiv, t medie a aerului va fi mai mica de 8 grade C. In schimb, potrivit lui Mihai Arusoi, directorul comerical al Termocom, institutiile medicale pot solicita conectare la agentul termic incepind de astazi. Facturile la caldura vor fi calculate in urma selectarii datelor de la contoarele blocurilor de locuit in ultimile 3 zile ale fiecarei luni. De aceasta se vor ocupa angajatii Termocom, in comun cu gestionarii de fond locativ.

Convorbirile telefonice vor fi interceptate doar in cazul unui dosar penal!

Despre aceasta a anuntat ministrul justitiei, Alexandru Tanase la intilnirea cu reprezentantii institutiilor publice si operatorii de telefonie mobila si fixa. Potrivit ministrului Tanase, pina acum interceptarea convorbirilor telefonice a fost autorizata de instanta de judecata fara nicio baza legala. Lucru care, potrivit ministrului, nu se va mai intimpla: ”In societatea noastra domneste o frica. Orice persoana se teme sa nu fie ascultata la telefon. Este necesar sa stabilim un echilibru pentru a nu interveni in zone precum ascultarea convorbirilor telefonice ale politicienilor, oamenilor de afaceri.” In timp ce ministru afirma ca telefoanele moldovenilor sunt ascultate fara ca acestia sa stie, Sergiu Burduja, directorul Centrului de Combatere a Crimelor Economice si Coruptiei sustine contrariul: “N-am avut niciodata nicio plingere. As vrea sa mentionez ca nu toate propunerile de interceptare au fost aprobate de catre judecatorul de instructie.” Numai in perioada 2008-2009, CEDO a constatat cu stupefactie ca 99 la suta din demersurile inaintate de procurorii moldoveni privind interceptarea telefonica, au fost satisfacute. Un proiect de lege privind modificarea normelor ce stabilesc modul de interceptare a convorbirilor telefonice va fi elaborat pana la sfarsitul acestei luni.


Primele compensatii la transportul public vor fi acordate la sfirsitul lunii octombrie!

Cel putin asa afirma sefii de la Directia asistenta sociala din capitala. “Joi, 15 octombrie vom inchide listele. Vineri le vom transmite Directiei Postale, iar beneficiarii care au depus dosarele in prima decada, vor putea sa ridice cei 70 de lei, dupa data de 20 octombrie.”, a declarat Eugenia Ceban, sefa Directiei asistenta sociala. Pe de alta parte, pensionarii din cadrul ministerelor de forta, care au pensii ce depasesc cifra de 1450 de lei, ameninta Primaria cu judecata, daca nu vor beneficia de aceleasi facilitati la transportul public: “Au pensii intre 3000 si 3500 de lei. Noi am spus de la bun inceput ca vor beneficia de compensatii persoanele care au pensia mai mica de 1450 de lei. In ultimul punct din capitolul II al Regulamentului sunt mentionati si pensionarii ministerelor de forta, aceasta-i face sa ne spuna ca ne dau in judecata.” a spus Ceban. Pina acum la Directia asistenta sociala din capitala au parvenit cca 30 de mii de cereri privind compensatiile la transportul public.