Pages

Tuesday, March 9, 2010

Se schimbă şefia Termocom

Primaria capitalei va prelua controlul asupra Termocom in doua saptamani! Asta dupa ce, recent, Curtea Suprema de Justitie a decis transferarea intreprinderii in gestiunea autoritatilor publice locale. Potrivit primarului general, Dorin Chirtoaca, Termocom va fi preluat cu o datorie de aproape 2 miliarde de lei. In cel mai apropiat timp va fi organizata adunarea generala extraordinara a societatii, care va alege directorul executiv al intreprinderii la propunerea primarului general, dar si presedintele Consiliului de Administrare.

Dorin Chirtoacă, primar general, mun. Chişinău

„Dupa reorganizare, vom discuta toate problemele in conformitate cu regulile stabilite la alte intreprinderi din gestiunea municipala pentru a nu genera noi pierderi si datorii.”

Datoriile curente ale Termocom fata de producatorii de energie sunt de 660 de mln de lei. Altii, peste un mlrd de lei constituie datoriile intreprinderii din perioada de pana la anuntarea procedurii de insolvabilitate din 2002.

Cutremure în lanţ!

51 de persoane au murit şi alte 71 au fost rănite ieri în urma cutremurului cu magnitudinea de 6 grade pe scara Richter, care a afectat provincia Elazig din estul Turciei.Victimele au fost înregistrate în cinci sate apropiate de epicentrul localizat la Karakogean, în provincia traversată de falia seismică activă a Anatoliei orientale. Potrivit autoritatilor, echipele de intervenţie au intrat în toate zonele sinistrate, iar ranitii sunt tratati in spitale.Seismul s-a produs la ora 04.32. Locuinţele din satele regiunii Karakocan sunt construite în general din chirpici şi sunt puţin rezistente la cutremure.Şi în satul Okcular, cu 800 de locuitori, circa 30 de locuinţe s-au prăbuşit.Cutremurele cu victime sunt frecvente în Turcia, stat traversat de mai multe falii seismice active. Două astfel de seisme s-au soldat cu 20.000 de morţi în august şi noiembrie 1999 în nord-vestul ţării, cu populaţie mai densă.Potrivit purtatorului de cuvant din cadrul celulei locale de criză, în provincia Elazig operaţiunile de căutare au fost oprite, echipele de intervenţie constatând că nu mai există niciun supravieţuitor blocat sub dărâmături.