Pages

Thursday, October 29, 2009

Pensionari contra pensionarilor!

Parlamentul a modificat procedura de alegere a sefului statului!

Astfel, presedintele Republicii Moldova va putea fi votat chiar si in situatia in care va exista o singura candidatura inregistrata. Modificarea a fost votata de deputatii Aliantei pentru Integrare Europeana. Fractiunea PCRM a considerat proiectul de lege abuziv si nu l-a sustinut. Modificarea in procedura de alegere a sefului statului urmeaza sa fie votata in a doua lectura maine, 30 octombrie. Amintim ca alegerile prezidentiale din 23 octombrie au fost aminate. Si asta pentru ca a fost inregistrat un singur candidat. Este vorba despre liderul PD, Marian Lupu, inaintat de Alianta pentru Integrare Europeana.


Politia in alerta...

Politistii au impinzit capitala, dupa ce un infractor a evadat de la spitalul de Ftiziopneumologie!

Numele persoanei evadate este Alexandru Panariu. Acesta are 26 de ani si a fost condamnat la 4 ani de inchisoare pentru escrocherie.Medicii au declarat ca detinutul a fost adus de doi politisti si a fost internat cu tuberculoza deschisa. Barbatul a reusit sa fuga, dupa ce a spus ca are nevoie sa meargă la WC. Peste 200 de politisti au fost mobilizati pentru a-l cauta pe tinar. Operatiunea se desfasoara pe intreg teritoriul tarii. In cautare generala este si un alt infractor in virsta de 17 ani, care a evadat acum doua zile din incinta judecatoriei raionale Straseni.


S-au facut 17 ani de cand cuplul Ion si Doina Aldea-Teodorovici a trecut in nefiinta!

In anul 1992, in noaptea de 29 spre 30 octombrie, marele nume ale muzicii basarabene Ion si Doina Aldea-Teodorovici si-au pierdut viata intr-un accident rutier. Masina in care acestia se intorceau de la Bucuresti spre Chisinau a intrat intr-un copac, in imediata apropiere de capitala Romaniei. Moartea sotilor Aldea-Teodorovici a fost perceputa ca o adevarata tragedie nationala. Autoritatile romane au catalogat atunci impactul ca pe un nefericit accident. Au existat si indicii care duceau catre ipoteza unei crime premeditate. Ion si Doina Aldea-Teodorovici si-au dedicat intreaga viata muzicii. In cantecele lor au militat pentru unirea Basarabiei cu Romania. Ei au fost primii care au cantat despre limba romana, dupa revolutia din decembrie 1989 si in timpul miscarii de renastere nationala. In fiecare an, pe 15 noiembrie, de ziua de nastere a Doinei, la Chisinau se desfasoara Festivalul-concurs "Două inimi gemene", in-memoriam Ion si Doina Aldea-Teodorovici.