Pages

Monday, September 14, 2009

Au decis ce e mai bine pentru ei!


Astazi a expirat termenul in care deputatii din noul Parlament trebuiau sa decida daca-si pastreaza mandatele sau raman in functiile detinute anterior. Astfel, consilierii municipali comunisti, Eduard Musuc si Svetlana Popa, au decis astazi sa renunte la mandatele de consilieri municipali, in favoarea celor de deputati. Si seful directiei Sanatate, Mihai Moldovanu, care a ajuns in Parlament pe lista Partidului Liberal a hotarit sa ramina deputat. Singurul parlamentar care a renuntat astazi la mandat este vicepresedintele PL, Dorin Chirtoaca, care a preferat sa raman primar general al capitalei.

Presedintele Parlamentului cere Curtii Constitutionale sa se pronunte asupra interimatului functiei de presedinte al statului!


Speakerul Mihai Ghimpu a depus la Curtea Constitutionala un set de acte, in baza carora magistratii urmeaza sa constate interimatului functiei de sef al statului. Cererea lui Ghimpu, vine dupa ce la 11 septembrie ex-presedintele Republicii Moldova, Valdimir Voronin si-a declarat oficial demisia. Potrivit legislatiei, pina la alegerea unui nou sef de stat interimatul este asigurat de presedintele Parlamentului. Acest lucru trebuie constatat inainte de toate de Curtea Constitutionala. Deocamdata nu se stie cind magistrantii se vor intruni pentru a examina sesizarea presedintelui Parlamentului.

Tariful la agentul termic pentru sezonul de incalzire 2009-2010 va fi facut public in cel putin 10 zile!


Despre aceasta a anuntat directorul comercial al Termocom, Mihai Arusoi, in cadrul sedintei operative a Primariei. Arusoi a promis locuitorilor capitalei ca sezonul de incalzire va demara la timp. Potrivit gestionarului de agent termic, 90 la suta din datoriile pentru sezonul de incalzire precedent au fost achitate deja de locuitorii capitalei. Au ramas de platit 71 de mln de lei. Potrivit Termocom, datoriile istorice pentru agentul termic ale municipalitatii constituie peste 570 de mln de lei.