Pages

Monday, September 28, 2009

Comisarul si vice-comisarul capitalei- pe punctul de a fi demisi!

Victor Catana, noul ministru de interne, nu a spus, insa, cind urmeaza sa aiba loc remanierile de cadre si cine va prelua aceste functii. Totodata, Catana a mai spus ca acei colaboratori de politie suspectati in continuare de angajamente politice nu vor fi acceptati in noua structura a Ministerului de Interne. In prezent, functia de comisar general al municipiului Chisinau este detinuta de Vladimir Botnari, iar cea de vicecomisar de Iacob Gumenita.


Razboiul dintre Ministerul Afacerilor Interne si Primaria capitalei a luat sfirsit!

Declaratia a fost facuta de Victor Catana, noul ministru de interne, la intilnirea cu viceprimarii, pretorii din sectoare si primarii din localitatile mun. Chisinau. Edilii de la Primarie au salutat schimbarea de macaz din cadrul Ministerului de Interne. In context, Victor Catana a mentionat ca vor fi cercetate toate cazurile de aplicare a fortei fizice si armelor de foc de catre colaboratorii de politie, iar tratamentul inuman si tortura vor fi excluse. Totodata, a fost creata o comisie de experti care va elucida problemele existente intre politie si Primarie si va elabora un program de lucru comun.

Vom primi de la americani o donatie in valoare de 262 de milioane de dolari!

Despre aceasta au anunta in cadrul unui briefing Ambasadorul SUA in R. Moldova, Asif Chaudhry si prim-ministrul Vlad Filat.

In acest sens, a fost initiat procesul de semnarea a acordului moldo-american "Compact". Prin intermediul acordului R. Moldova va beneficia de asistenta financiara pentru 2 sectoare: dezvoltarea infrastructurii drumurilor si a sistemelor performante de irigatii in agricultura. Potrivit oficialului american in ultimele 8-9 luni, SUA au cheltuit aproximativ 11 milioane de dolari pentru efectuarea studiilor de fezabilitate si analiza pentru drumurile care urmeaza sa fie construite in R. Moldova.


Neintelegeri privind tariful la caldura!

Dupa ce a efectuat calculele de rigoare, Termocom a ajuns la concluzia ca noul tarif la agentul termic trebuie sa fie de 898 de lei pentru o gigacalorie! Potrivit lui Mihai Arusoi, directorul comercial al Termocom, noul tarif reflecta, nici mai mult nici mai putin, scumpirile in lant la energia electrica, apa si gazele naturale. Arusoi nu exclude faptul ca procesul de incalzire sa se desfasoare cu poticneli, daca autoritatile publice locale vor refuza sa aprobe tariful inaintat de Termocom. Pe de alta parte, primarul general, Dorin Chirtoaca nu accepta noul tarif. Mai mult! Acesta declara ca pretul vechi nu va fi modificat. Tariful la caldura pentru sezonul de incalzire 2008-2009 a fost de 540 de lei pentru o gigacalorie.