Pages

Monday, November 23, 2009

Valeriu Pasat se lasa de politica!

Dupa mai bine de patru ani de tribunale si inchisori, fostul ministru al apararii si director al Serviciului de Informatii si Securitate Valeriu Pasat spune ca renunta la cariera politica, insa va face tot posibilul ca PCRM sa nu revina la guvernare. Pasat a facut aceasta declaratia in cadrul unei conferinte de presa.Valeriu Pasat sustine ca dosarele intentate pe numele lui au fost dirijate la comada fostei guvernari de la Chisinau.Pasat a declarat ca in scurt timp va face publice dosarele care i-au fost fabricate si va insista ca cei care le-au comandat sa raspunda in fata legii, referindu-se, in mod special la Vladimir Voronin, Gheorghe Papuc si Valeriu Gurbulea.
Valeriu Pasat a fost arestat la 11 martie 2005. Doua dintre dosare, privind prejudicierea intereselor statului prin comercializarea unor unitati de tehnica militara, de doua ori au fost examinate la Curtea Suprema de Justiţie, de fiecare data fiind reintoarse. In iulie 2009, Curtea de Apel Chisinau, a examinat dosarele pentru a treia oara si a reconfirmat nevinovatia fostului ministru. In alte doua dosare, anchetate de procurori, fostul ministru a fost suspectat de „contrabanda de armament” si „tentativa de lovitura de stat”.

Violenta in familie este in continuare tolerata si chiar incurajata!

Se arata in raportul anual prezentat de organizatia “Casa Marioarei”, care atesta ca anual doar 2000 de victime ale torturii in familie apeleaza la centru pentru asistenta, in timp ce numarul acestora ar fi mult mai mare.Potrivit reprezentantilor organizatiei, principala cauza a abuzurilor in familii este consumul abuziv de alcool, iar victimile, in toate cazurile sunt femei. Refugiul Casa Marioarei acorda gratuit asistenta juridica, psihologica si sociala persoanelor maltratate in familie, pe un termen de pana la 3 luni. Asociatia functioneaza de doi ani pe teritoriul Republicii Moldova.


Termocom revine in gestiunea Primariei capitalei!

Conform unei hotariri judecatoresti din 3 noiembrie, furnizorul de agent termic va trece din nou în gestiunea administratiei publice locale. Anuntul a fost facut de primarul general Dorin Chirtoaca la sedinta operativa. Edilul a spus ca a facut cunoştinţă cu hotărârea instanţei de judecată saptamina trecuta, la o intalnire cu reprezentantii Bancii Mondiale. Atit reprezentantii Directiei asistenta juridica a Primariei, cit si viceprimarul responsabil de gestionarea comlexului termo-energetic nu au fost citati in sedinta de judecata in acest proces.In context, primarul general a anuntat ca in urma discutiei avute cu reprezentantii Bancii Mondiale, administratia publica locala a decis de comun cu organismele financiare internationale si ANRE, sa verifice Societatile „CET – 1” şi „CET – 2”.

Pina una alta, saptamina aceasta autoritatile locale vor solicita deschis CET-urilor sa prezinte datele reale, pentru a vedea cheltuielile reale ale acestor intreprinderi. SA „Termocom” se afla in procedura de faliment. Anterior societatea a fost scoasa de catre instanta de judecata din gestiunea Primariei. Datoriile intreprinderii se cifreaza la cca 1 miliard 800 de milioane de lei.


Statele din CSI sunt dispuse sa sustina Republica Moldova!

Astfel a rezumat premierul Vlad Filat rezultatele intalnirilor pe care le-a avut la Ialta in cadrul reuniunii sefilor de Guverne ale statelor CSI. In cadrul intrunirii, premierul Vlad Filat a declarat ca a cerut omologului sau rus ca moldovenii care vin in Rusia sa poata sta fara inregistrare permanenta pentru o perioada de pana la 90 de zile.

Referindu-se la creditul promis de Rusia, Vlad Filat a declarat ca acesta va ajunge in Moldova pana la sfarsitul anului. In urmatoarele zile o delegatie a guvernului moldovean se va deplasa la Moscova unde va discuta despre eliminarea barierelor privind exportul produselor alcoolice in Federatia Rusa. In cadrul reuniunii, premierul moldovean a mai solicitat de la omologul sau azer pacura si motorina pentru perioada de iarna. Cu partea ucraineana, premierul a convenit lansarea unui nou dialog privind demarcarea frontierei de stat.


Cetatenii romani din Republica Moldova si-au dat votul pentru Traian Basescu.

Potrivit datelor Ambasadei romane la Chisinau, la scrutinul prezidential din Romania au participat cca 9000 de cetateni romani din R.Moldova, dintre care mai bine de 90 la suta si-au exprimat optiunea pentru candidatul PDL, Traian Basescu. Potrivit observatorilor, prezenta mare la urne se explica atat prin faptul ca Romania a deschis, in premiera, sectii de votare si in alte localitati decat la Chisinau, dar si prin interesul sporit fata de alegerile prezidentiale. Potrivit datelor neoficiale, in Republica Moldova locuiesc circa 130 de mii de cetateni romani.Estimarile preliminare ale alegerilor prezidentiale in Romania arata ca cele mai multe voturi au fost obtinute de actualul preşedinte al Romaniei, Traian Basescu, urmat de candidatul Aliantei PSD+PC, Mircea Geoana. Cel de-al doilea tur de scrutin va avea loc pe 6 decembrie.

Orele de clasa ratate din cauza gripei noi vor fi recuperate din contul zilelor de simbata si a vacantei de iarna.

Anuntul a fost facut de sefa Directiei educatie la sedinta operativa a Primariei. Pe de alta parte, potrivit ministrului Educatiei, Leonid Bujor fiecare Directie raionala de invatamant poate decide cum vor fi recuperate lectiile pierdute in cele doua saptamini de vacanta prelungita. Toate institutiile de invatamint din tara si-au reluat orele de clasa. O singura scoala din raionul Stefan-Voda se afla in vacanta fortata pana pe 27 noiembrie. Pina acum in republica au fost inregistrate 1160 de cazuri de gripa pandemica, inclusiv 8 decese.


Chelnerite in costum de baie! Aceasta este oferta unui local din Statele Unite!

O cafenea din zona turistica a Muntilor Stancosi a luat ochii clientilor cu tinutele sumare ale chelneritelor.R eteta nu este nici pe departe noua, dar se dovedeste buna de cate ori este pusa in practica. Mirosul imbietor de cafea si privelistea fara inhibitii oferite de chelneritele acestui local s-au dovedit a fi amestecul ideal pentru cresterea vanzarilor. Pana acum nu s-a plans nimeni de ospataritele in costume de baie.In cazul in care cineva se va declara, totusi, ofensat de tinutele fetelor, patronul nu are de gind sa-i convinga pe clienti sa ramina, dimpotriva!, Daca nu le place deservirea, acestia sunt lasati sa plece din local