Pages

Wednesday, November 4, 2009

Dorin Dragutanu este candidatul AIE la functia de guvernator al Bancii Nationale!

Presedintele interimar, Mihai Ghimpu, a anuntat ca Dorin Dragutanu este candidatul AIE la functia de Guvernator al Bancii Nationale din Moldova. Ghimpu a declarat ca se mai discuta candidatura altor persoane, dar a refuzat sa anunte numele acestora.

In prezent, Dorin Dragutanu detine functia de senior manager la companie multinationala importanta din domeniul asigurarilor, care ofera consultanta juridica si financiara.

Colorittv aminteste ca anterior Alianta pentru Integrare Europeana l-a propus la functia de guvernator al BNM pe Corneliu Ghimpu, prim-vicepresedinte al "Victoriabank" si nepot al Presedintelui Parlamentului. In urma mai multor acuzatii de nepotism aparute in presa, Mihai Ghimpu a retras candidatura lui Corneliu Ghimpu.

Functia de guvernator al Bancii Nationale a ramas vacanta dupa ce Leonid Talmaci si-a dat demisia odata cu numirea noului Guvern. Acesta a fost in fruntea BNM timp de 18 ani.

Termocom a reinceput lupta contra datornicilor la caldura!

Este cazul unei locuinte de pe Bulevardul Renasterii care pe parcursul ultimilor luni a acumultat o datorie de aproximativ 3000 de lei la energia termica. Pus in fata acestei sume administratorul blocului a chemat tehnicienii SA Termocom pentru a debransa apartamentul din reateaua furnizorului de caldura.
Ajunsi in fata usii, angajatii Termocom s-au vazut nevoiti sa solicite ajutorul politiei, pentru a patrunde in locuinta rauplatnicilor.
Deoarece colaboratorii politiei nu au venit, angajatii termocom au hotarit sa se retraga, oferindu-i datornicului inca un termen pentru a-si plati datoriile.
Este primul caz in acest an, cand S.A “Termocom” recurge la deconectarea rauplatnicilor.

Preoti si mireni de la Mitropolia Moldovei au protestat impotriva codului de bare din buletinul de identitate!



Imbracati cu sutane, cu cruci si icoane in maini, crestinii ortodocsi au cerut Parlamentului modificarea legii cu privire la actele de identitate. Crestinii nu sunt de acord ca in actele lor de identitate sa figureze codul de identificare si de aceea solicita ca in cazul ortodocsilor buletinul sau pasaportul sa fie inlocuit de actul administrativ Forma nr. 9, care nu are cod de bare. La discutii cu protestatarii a iesit Presedintele Parlamentului Mihai Ghimpu care a promis sa analizeze petitia. Crestinii considera ca atribuirea acestui cod contravine conceptiilor religioase crestine si ca injosesc fiinta umana.

Republica Moldova are 39 de bolnavi infectati cu gripa pandemica!