Pages

Thursday, July 30, 2009

Partidele politice au cheltuit circa 16 milioane de lei in campania electorala!

Cheltuielile au fost raportate de Comisia Electorala Centrala. Astfel, in campania electorala pentru alegerile parlamentare anticipate cei mai multi bani au fost utilizati de Partidul Comunistilor, adica 3,8 mil. lei, urmat de Partidul Democrat cu 3,7 mil de lei si Alianta "Moldova Noastra" cu 3 mil de lei. Partidul Liberal Democrat din Moldova a cheltuit 2,2 mil de lei. Celelalte formatiuni politice au folosit pentru campanie mai putin de 2 milioane de lei.

Transnistria a avut cel mai mult de cistigat in urma evenimetelor din 5 aprilie!

Cel putin asa se arata in cel de-al 15-lea raport al publicatiei trimestriale “Euromonitor”, in urma monitorizarii actiunilor realizate de guvernare in perioada aprilie-iunie, in domeniile conflict transnistrian, justitie, dezvoltare si reforme economice. Raportul mai atesta regrese considerabile la capitolul
respectarea drepturilor omului, libertatea presei, si nu in ultimul rind, independenta si impartialitatea justitiei. Potrivit expertilor, domeniul reformelor economice nu au constituit o prioritate pentru agenda guvernamentala. Asta desi indicatorii macroeconomici ai tarii noastre s-au inrautatit considerabil. Al 15-lea raport “Euromonitor” a aparut cu sprijinul financiar al fundatiei “Soros Moldova”, in cadrul proiectului Relatiile UE-RM- monitorizarea Progresului in contextul Parteneriatului Estic.

Amenzi usturatoare pentru agitatie electorala astazi si maine, ziua alegerilor!

Persoanele care vor fi prinse in zilele de 28 si 29 iulie ca fac agitatie electorala in favoarea unui sau altui concurent electoral, risca amenzi de pina la 1000 de lei. Conform codului electoral, in ziua alegerilor si cea precedenta ei nu se admite niciun fel de agitatie, fiind premise doar indemnurile catre alegatori sa-si exercite dreptul la vot. Amenda pentru agitatie electorala in aceste zile este de pina la 400 de lei pentru persoane fizice si pina la o mie de lei pentru persoane juridice. Potrivit serviciului de presa al Comisariatului general de politie, aseara pina la miezul noptii a fost retrasa toata publicitatea electorala stradala. Iar fortele de ordine au verificat scoaterea panourilor electorale din peste 500 de strazi din capitala.

Incalcarile electorale vor putea fi comunicate la Linia Fierbinte!

Moldovenii vor putea semnala eventualele neregularitati in procesul electoral la numerele de telefon: 080055000 sau 238431 sau Linia fierbinte a fost lansata de Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei.
Acesta va prelua miercuri, 29 iulie toate sesizarile din partea cetăţenilor cu privire la derularea alegerilor şi va răspunde întrebărilor acestora privind procedurile electorale. Numerele de telefon ale liniei fierbinti vor fi deschise între orele 7:00 – 21:00.