Pages

Tuesday, July 21, 2009

Razboiul afisajelor electorale este in toi!


Dupa ce membri ai Miscarii Actiunea Europeana au postat afise electorale pe portiunea de panou care li se cuvine, reprezentantii PCRM le-au distrus pentru a le lipi in schimb pe ale lor.
Cei care au devastat afisele MAE nu-si recunosc vinovatia.
Nu este pentru prima data cind se intimpla astfel de incidente intre miscarea actiuinea Europeana si partidul comunistilor.
Anterior reprezentanti ai MAE si-au postat afisajul electoral deasupra celui ce apartinea PCRM. Pentru asta tinerii au fost sanctionati adminsitrativ.
De aceasta data, insa Membrii MAE se declara convinsi ca politia nu-i va sanctiona pe concurentii lor politici.
Anterior, Ministerul Afacerilor Interne a declarat ca cei care raspund de vandalizarea panourilor si afisajelor electorale vor fi trasi la raspundere.
Potrivit Codului electoral fiecare concurent electoral are voie sa posteze afise pe o portiune de doar 10 la suta din panou.

Un detinut de nationalitate germana din pentienciarul Pruncul sustine ca a fost maltratat si santajat de catre angajatii institutiei penitenciare!


Condamnatul Thomas Arend s-a plins anterior Centrului Helsinki pentru Drepturile Omului ca ar fi detinut in conditii inumane, iar mai recent acesta a declarat ca ar fi fost batut de doi sergenti in stare de ebrietate. Thomas Arend a hotarit sa denunte tratamentele la care este supus in cadrul unei conferinte de presa.

Potrivit reprezentantului Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului administratia penitenciarului, insa, l-a somat pe german sa nu faca acest lucru. Potrivit sefului penitenciarului Pruncul, Valeriu Gabura, Thomas Arend a renuntat la organizarea conferintei de presa.

Daca adminstratia penitenciarului nu va raspunde solicitarilor Centrului Helsinki pentru Drepturile Omului, Stefan Uritu a declarat ca va actiona Departamentul Institutii Penitenciare in judecata.

Thomas Arend a fost condamnat la 8 ani de inchisoare pentru excrocherie, acesta insa se declara nevinovat.

Opozitia face apel către simpatizanții lor sa se implice activ in mobilizarea electoratului cu viziuni democratice!



Liderii celor trei partide parlamentare de opozitie, Vlad Filat, Mihai Ghimpu si Serafim Urechean indeamna alegatorii să se implice activ in mobilizarea electoratului, pentru inlaturarea comunistilor de la guvernare.
Intrebati de jurnalisti daca dupa alegerile parlamentare vor face alianta cu Partidul Democrat, cei 3 liderii au spus ca nu vor face in niciun caz coalitie cu PD.
Cele trei formatiuni politice au declarat ca sunt gata sa preia guvernarea, dupa scrutinul din 29 iulie. PCRM nu a reactionat, deocamdata, la apelul lansat de opozitia parlamentara.

Initiativa Civica pentru un Parlament Curat a prezentat astazi lista candidatilor ce nu corespund criteriilor de integritate morala!


Iata cum, potrivit Iniţiativei Civice, 40 dintre candidatii la functia de deputat in alegerile parlamentare anticipate, nu intrunesc criteriile de integritate morală ale societăţii civile.

Evaluarea s-a realizat pe baza citorva criterii:

Potrivit monitorilor, in procesul de colectare a informatiilor despre candidatii electorali, nu toate institutiile vizate s-au aratat dispuse sa colaboreze.Numarul partidelor si cel al candidatilor monitorizati a fost stabilit in fuctie de sansele acestora de a accede in parlament.Buletinul a fost tiparit in 100000 de exemplare si va fi difuzat pentru a-i ajuta pe alegatori sa faca o alegere corecta la 29 iulie.

Moldovenilor le este frica sa investeasca!


Aproape 70 % din populaţia Republicii Moldova nu are mijloace financiare pentru a le investi in ceva şi doar 2 la sută spun că au economii pe care intenţionează să le investească, arată un sondaj de opinie realizat de Centrul de Investigaţii Sociologice CBS-AXA.Cel mai greu o duc familiile din localităţile rurale. Iata cum 76 la suta dintre respondenţi au spus ca nu au bani pentru a-i investi. Asta in timp ce in orase 56 la suta dintre persoane s-au declarat inapte de a deschide o afacere.Totodata, pe de o parte, persoanele de peste 45 de ani sunt mai putin predispuse sa-si plaseze banii in vreo afacere. Pe de alta parte, tinerii intre 18 si 29 de ani, dar si persoanele cu un nivel socio-economic mai ridicat prevalează în rândul celora care intenţionează sa-si investească banii.
Potrivit sondajului 4% din cei intervievaţi au declarat că au economii, dar le este teamă să le investească, iar 13 la suta dintre respondenti au declarat ca-si tin economiile „pentru zile negre". Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 1534 de persoane. Marja de eroare a sondajului este de 2, 5 la suta.

Pe 22 iulie 2009 se va produce cea mai lunga eclipsa totala de soare din secolul 21!


Fenomenul reprezinta un record in istoria omenirii, pentru ca va putea fi urmarit de de circa doua miliarde de oameni. Acesta , insa, nu va putea fi admirat şi de moldoveni.Eclipsa va putea fi urmărita in India şi China, dar va putea fi observată si in estul Asiei, Indonezia şi Oceanul Pacific.Eclipsa totala de soare din 22 iulie este cea de-a 37-a din ciclul Saros, fiind a şasea eclipsa totală de soare a secolului.Ultima eclipsă totala de soare a avut loc la 1 august 2008 şi a putut fi observată şi de locuitorii Moldovei.Astrologii prezic si rele si bune, după eclipsa totală de soare ce se va produce miercuri în Asia. Potrivit celui mai mare astrolog din India, Raj Kumar Sharma, cea mai lungă eclipsă totală de soare este prevestitoare de razboaie, atentate, revolte sau catastrofe naturale.

Un nou scandal sexual la Chisinau!


De aceasta data eroul scurtmetrajului erotic este comunistul Veaceslav Iordan, surprins in timpul unei partide de sex alaturi de doua tinere.

Deocamdata, nu se stie unde a fost filmat Iordan in compania tinerelor din imagine si daca ele sunt prostituate sau nu, daca au peste 18 ani sau sunt minore tot nu se cunoaste. Cert, este ca inregistrarea video a fost postata pe internet, cand un alt scandal de aceeasi natura, inca nici nu a apucat sa se stinga.

Startul dezvaluirilor sexuale la nivel inalt a fost dat saptamana trecuta de catre Consulul Romaniei la Chisinau, Ion Nuica. Acesta si-a prezentat demisia pe 13 iulie, dupa aparitia unui film in care este surprins intretinand relatii sexuale cu o angajata a misiunii diplomatice.

Atunci, la fel ca si in filmuletul cu veaceslav Iordan inregistrarea a fost facuta cu o camera ascunsa.

Iordan, în prezent, director general al Agenţiei "Apele Moldovei" a fost in 2007 candidatul Partidului Comunistilor in campania electorala pentru primaria municipiului Chisinau.