Pages

Wednesday, November 25, 2009

Intentia de modificare a constitutiei da motiv de controverse!

Dupa ce la inceputul lunii noiembrie, un grup de experti in drept constitutional au solicitat Parlamentului sa elaboreze o noua Constitutiei, comunistii se declara impotriva revizuirii legii supreme, pe motiv ca ar fi inoportuna.Mai mult decat atat, reprezentantul PCRM declara ca recomandarile date de grupul de experti sunt menite sa satisfaca interesele personale ale reprezentantilor AIE. Referindu-se la eventualitatea modificarii constitutiei, spicherul parlamentului Mihai Ghimpu anterior a declarat: Constitutia poate fi modificata cu votul a doua treimi din parlamentari sau prin referendum. Legea suprema a fost adoptata in 1994, iar in 2000 a fost modificata, astfel incat seful statului sa fie ales de Parlament si nu prin vot direct.

Antreprenoriat de criza – tot mai intalnit in Moldova!

Este si cazut directorului unei centru medical specializat in cistologie din Orhei, care de cand si-a deschis afacerea acum 2 ani, este nevoit sa depuna eforturi enorme pentru a convinge oamenii sa apeleze la serviciile sale. Si asta din cauza saraciei, care bantuie prin localitatile Orheiului, sustine Mihai Tihon.In disperarea de a-si salva afacerea, omul a gasit o solutie pentru convinge oamenii ca sanatatea este mai importanta decat orice pe lume.Mihai Tihon este unul din sutele de antreprenori, care si-a deschis afacerea cu ajutorul organizatiei pentru dezvoltarea sectorului intreprinderilor mici si mijlocii din Moldova.Organizatia i-a oferit consultanta gratuita, dar si echipament pentru punerea pe roate a afacerii. Lectiile despre gestionarea eficienta a afacerii sunt predate de experti din strainatate si sunt organizate pe tot teritoriul Moldovei.

Vlad Cubreacov, nu a fost inca audiat de actuala Procuratura Generala in dosarul disparitiei sale!

Cubreacov a declarat la conferinta de presa de astazi ca nu a mai trecut pe la procuratura de mai bine de 2 ani. Cubreacov a mai spus ca in ultima vreme, au aparut un sir de speculatii in presa in legatura cu dosarul sau.Acum doua saptamani, Procurorul General, Valeriu Zubco, a anuntat ca dosarul disparitiei lui Vlad Cubreacov a fost redeschis si ar putea fi trimis in instanta pana la sfarsitul lunii ianuarie. In anul 2002 Cubreacov a disparut misterios in timpul protestelor organizate de Partidul Popular Crestin-Democrat in centrul capitalei si a reaparut peste cateva saptamani. Vicepresedintele PPCD sustine, in continuare, ca a fost tinut in Transnistria.

Noi remanieri de cadre in ministere!

Executivul a efectuat noi schimbari in conducerea ministerelor. Astfel, in functia de viceministru al Justitiei fost numit Gheorghe Susarenco.Guvernul a mai decis eliberarea lui Constantin Staras din functia de director al redactiei din Moldova a televiziunii interstatale MIR.Totodata in cadrul sedintei guvernului s-a decis ca din 2010 sa se majoreze salariul mediu pe economie cu 7% ajungand astfel pana la 2950 de lei. In ultimele noua luni salariul mediu pe economie a crescut pana la doua mii sapte sute de lei .


Teritoriile de dincolo de traseul Palanca ar putea deveni o enclava a Republicii Moldova!

Declaratia apartine membrilor Partidului Popular Crestin-Democrat si vine la 2 zile de la conferinta de presa sustinuta de premierul Vlad Filat, în care oficialul a facut bilantul intalnirii cu omologul ucrainean, Iulia Timoşenko la Ialta. In context, crestin-democratii cer autoritatilor sa manifeste transparenta in dialogul cu Kievul si sa dea dovada de mai multa prevedere in solutionarea problemei. Segmentul de autostrada Odessa-Reni, cu o lungime de 7 km, in regiunea localitatii Palanca a fost transmis de RM in exploatare Ucrainei potrivit unui Acord de frontiera, semnat in august 1999. Ucraina insista, insa, si asupra transmiterii teritoriului de sub aceasta autostrada, chiar daca in Acord se stipuleaza ca “segmentul transmis este proprietatea Ucrainei pe teritoriul Republicii Moldova“.