Pages

Monday, November 9, 2009

In premiera, la Festivalul-concurs „Doua inimi gemene” vor evolua 7 duete!

Mai mult de-atit! Pentru prima data la concursul de muzica vor participa interpreti din Uzbechistan, Italia si Germania! Cea de-a VII-a editie a festivalului-concurs „Doua inimi gemene”, in memoriam Doina si Ion Aldea-Teodorovici se va desfasura in perioada 13-15 noiembrie. In acest an la festival vor participa 42 de concurenti. Participantii la concurs vor trebuie sa interpreteze in mod obligatoriu o piesa din repetoriul sotilor Aldea-Teodorovici. Organizatorii festivalului indeamna chisinauienii sa participe la bugetul modest al evenimentului prin procurarea de bilete. Pretul unui bilet variaza intre 50 si 100 de lei. Pe data de 15 noiembrie la Palatul National din capitala se va desfasura Gala Laureatilor. Cistigatorul marelui trofeu “Doua Inimi Gemene” se va alege cu un premiu banesc in valoare de 1000 de euro. In acest an s-au implinit 17 ani de la moartea marilor cintareti ai neamului, Doina si Ion Aldea-Teodorovici.

Cazurile usoare de gripa vor fi tratate, de-acum incolo, la domiciliu!

Chisinauienii nu ezita sa se adreseze la medic la cea mai mica suspectie de gripa. In consecinta, spitalele din capitala sunt pline pina la refuz cu pacienti! Astfel, incepind de astazi, formele usoare de gripa vor fi tratate la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie, care vor administra pacientilor preparate antivirale. In acelasi timp, in spitale numarul de paturi a fost suplimentat.
Bolnavii de gripa noua sunt internati atit la Spitalul de boli infectioase “Toma Ciorba”, cit si Spitalul municipal nr. 4, Spitalul pentru copii nr.1 si Spitalul Ministerului Sanatatii. Totodata de astazi, accesul in gradinite va fi restrictionat persoanelor din-afara si va fi instituit regimul de carantina. La mijlocul saptaminii, in tara va sosi un lot de 200 mii de doze de Tamiflu, procurat de Guvern pentru tratamentul bolnavilor de gripa pandemica. Pina acum in Republica Moldova au fost confirmate 316 cazuri de gripa noua si 697 de cazuri suspecte de gripa, inclusiv 3 cazuri de deces.

Fractiunea PCRM din Consiliul Municipal Chisinau cere demisia primarului general al capitalei!

Potrivit liderului fractiunii comuniste din CMC, pentru al 3-lea an consecutiv, agentul termic in capitala este livrat cu intiziere. “Deja al treilea an consecutiv, furnizarea agentului termic in municipiul Chisinau se face intirziat, din cauza activitatii haotice si iresponsabile a reprezentantilor administratiei Primariei. O solutie in vederea furnizarii agentului termic se putea gasi cel putin doua-trei saptamini in urma, pentru a evita situatia in care mai mult de jumatate din chisinauieni au inghetat in apartamente, fiind supusi, suplimentar, pericolului de contractare a infectiilor virale.” a declarat presedintele fractiunii PCRM in CMC, Valerii Pavlov. Solicitate de Colorit TV sa comenteze acuzatiile aduse, surse din cadrul serviciului de presa al Primariei, au declarat ca primarul general nu intentioneaza sa comenteze invinuirile aduse in mod repetat si ca acesta solicita comunistilor, ca in loc sa vina cu acuzatii sa contribuie la solutionarea problemelor capitalei. Aceasta este a doua cerere a consilierilor comunisti de a-l demite pe Dorin Chirtoaca din functia de primar general al capitalei. La 29 octombrie, fractiunea PCRM din CMC a cerut demisia edilului in legatura cu faptul ca din luna februarie 2009, Chirtoaca a fost implicat in campania electorala, perioada in care, potrivit comunistilor, primarul nu si-a indeplinit obligatiunile directe.