Pages

Monday, October 5, 2009

Vladimir Voronin si Mark Tkaciuk - acuzati de tentativa de omor!

Doritorii de a cistiga o bursa de studii in strainatate sunt asteptati, in premiera, la „Tirgul de Burse” din Moldova!

Deschiderea va avea loc miercuri, 7 octombrie intre orele 15.00-18.00, in incinta Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu”. Potrivit organizatorilor de la Centrul de Informatii Universitare, in cadrul tirgului vor fi expuse ofertele institutiilor de invatamint cu renume din Europa, Canada si Statele Unite ale Americii. Busele de studii vor fi orientate catre liceenii claselor a XII-a, studenti, masteranzi si doctoranzi. Doritorii de a face studii in strainatate trebuie sa aiba o situatie liceala sau academica buna, dar si sa cunoasca la perfectie limbile engleza, franceza sau germana. In cadrul „Targului de Burse- 2009” tinerii vor beneficia de informatii si consultatii gratuite.


Fostii angajati ai postului de radio Antena C sint gata sa retrage dosarul de la CEDO!

Asta numai daca instantele nationale vor rejudeca cazul in stricta conformitate cu legislatia. Declaratia fostilor jurnalisti a fost facuta de pe scarile postului de radio unde acestia au lucrat. Cu panglici albe in piept si ascultind jingle-ul Antena C, fostii angajati, au marcat astazi 11 ani de la fondarea radioului. Fostul jurist al postului, Valeriu Munteanu, a declarat ca ex-angajatii Antena C vor inainta un demers noii guvernari, in care solicita crearea unei comisii care sa revada decizia de privatizare. La un moment dat, in fata celor adunati a iesit indignat din caldirea radioului, actualul director al Antenei C, Sandu Sitnic. Sitnic i-a acuzat pe acestia de organizarea unui spectacol ieftin, ghidat de noua guvernare. Antena C si EuroTV au fost privatizate in 2007. Angajatii celor doua posturi municipale au recurs la ample actiuni de protest, iar ulterior au fost demisi.

In exlusivitate pentru Republica Moldova, se desfasoara saptamina Sanatatii Mintale!

Expertii din domeniul sanatatii mintale bat alarma! Iata cum, potrivit studiului “Starea sanatatii mintale in Republica Moldova”, oficial, sunt inregistrati aproximativ 100.000 de bolnavi cu tulburari psihice si de comportament. Numai in ultimii 5 ani numarul bolnavilor mentali a crescut cu aproape 11 mii. Potrivit Janei Chihai, presedinta Asociatiei „Somato”, pe perioada campaniei vor avea loc un sir de actiuni social-culturale cu antrenarea beneficiarilor de servicii de sanatate mintala. „Saptamana Sanatatii Mintale” se va desfasura intre 5 si 10 octombrie, si este prilejuita de Ziua mondiala a sanatatii mintale, care este consemnata, in toata lumea pe 10 octombrie. Actiunea este organizata cu sprijinul financiar al Agentiei Elvetiene de Dezvoltare si Cooperare in cadrul proiectului „Sustinerea reformei in Sanatate Mintala in R. Moldova”.