Pages

Wednesday, November 18, 2009

De 3 zile-ncoace functionarii de la Primaria orasului Durlesti lucreaza si noaptea!

Din cauza lucrarilor de reparatie la retelele electrice, executate de Union Fenosa, atit Primaria, Oficiul Postal, cit si gradinita au fost debransate de la energia electrica. Si, de parca asta n-ar fi tot, lucru acesta se intimpla chiar in febra pregatirilor pentru sarbatoarea Hramul orasului, care va avea loc simbata, 21 noiembrie. Din cauza ca Primaria este reconectata la energia electrica abia seara la ora 17.00, functionarii ramin la serviciu pina aproape de miezul noptii. Nici situatia angajatilor de la Oficiul Postal nu este de invidiat. Pe linga faptul ca sunt asaltati de clientii revoltati, acestia sunt obligati sa munceasca in locuri mai putin obisnuite, asa cum ar fi linga pervazul unei ferestre. Contactat de Colorit TV, seful serviciului de presa al Uniun Fenosa, Vasile Gribincea a declarat ca Primaria Durlesti a fost anuntata din timp despre lucrarile de reparatie la retelele electrice. Gribincea a dat asigurari ca de Hramul orasului va fi lumina.

In campania pentru functia de presedinte, partidele romanesti se lupta si pe teritoriul Republicii Moldova!

La Chisinau si-au prezentat platforma electorala reprezentanti ai Partidului Democrat-Liberal, care il sustine pe actualul presedinte Traian Basescu. Secretarul de stat pentru relatiile cu romanii de pretudindeni, Eugen Tomac, a descris drept un succes al PD-L, simplificarea acordarii cetateniei romanesti rezidentilor din Republica Moldova. La 11 noiembrie presedintele Basescu a promulgat legea respectiva. Europarlamentarul roman Marian-Jean Marinescu, presedintele comisiei de cooperare cu Republica Moldova din Parlamentul European, a spus ca PD-L intodeauna a sustinut ideea aderarii Moldovei la UE, impreuna cu tarile din Balcanii de Vest. Duminica viitoare, in Romania va avea loc primul tur al alegerilor prezidentiale, in care Traian Basescu, sustinut de PD-L, national-liberalul Crin Antonescu si social-democratul Mircea Geoana pornesc ca favoriti.
Guvernul roman a deschis si sectii de votare si peste hotare, dintre care 13 – pe teritoriul Republicii Moldova. Cetatenii romani din Chisinau vor putea vota la 4 sectii de votare inm incintele ambasadei si celor doua consulate.