Pages

Wednesday, October 7, 2009

Japonia ofera ajutor financiar fermierilor moldoveni!

Zeci de tineri au luat cu asalt primul tirg de burse internationale din Moldova!

20 de chestiuni pe ordinea de zi la Summit-ul CSI!

S-a pus punct dosarului presupusei tentative de asasinat a lui Iurie Rosca!

Dosarul controversat privind tentativa de asasinare a liderului ppcd-ist Iurie Rosca a fost incheiat. Si asta pentru ca presedintelui Aliantei ”Moldova Noastra”, Serafim Urechean si deputatului amn-ist, Ion Plesca li s-a dat cistig de cauza, din lipsa de probe. Procuratura Generala a adresat doua demersuri in acest sens, prin care Urechean si Plesca au fost anuntati ca au fost scosi de sub urmarire penala, pe motiv ca probele, care ar demonstra implicarea acestora in intr-o tentativa de asasinare a lui Iurie Rosca, nu exista. In context, Procurorul General interimar, Vasile Pascari si-a cerut scuze, in numele statului, de la cei doi deputati. Atit Urechean, cit si Plesca, au declarat ca nu vor lasa lucrurile asa si ca la 8 octombrie vor depune o plangere la Procuratura Generala, prin care vor cere initierea unui proces penal pe numele celor care au falsificat acest dosar. La inceputul anului 2009, Serafim Urechean, Ion Plesca, si fostul director al Serviciului de Securitate si Informatii, Valeriu Pasat au fost invinuiti ca ar fi pregatit un atentat la viata liderului lui Iurie Rosca, doar ca killerul angajat s-ar fi razgindit, anuntindu-l telefonic pe Rosca despre acest lucru. Cei trei au calificat atunci invinuirile ca fiind un truc electoral al liderului ppcd-ist.

Contracararea traficului de droguri si a migratiei!

Acestea sunt doar citeva din cele 20 de subiecte care vor fi dezbatute maine in cadrul summit-ului CSI la Chisinau. In afara regulamentelor privind activitatea organismelor de colaborare intre statele membre in domeniul reglementarii migratiei si a contracararii traficului de droguri, cei 11 ministrii de externe ai statelor membre CSI vor dicuta despre continuarea colaborarii cu Georgia in cadrul comunitatii. Amintim ca Tbilisi a renuntat la calitatea de membru al forumului din august anul acesta. Summit-ul CSI se va desfasura in zilele de 8 si 9 octombrie.

Maia Laguta solicita ministrului de interne sa-i ceara in mod public scuze!

Presedinta Asociatiei “Salvgardare”, Maia Laguta sustine ca ministrul de interne ar fi calomniat-o, numind-o extremista. La rindul sau, ministru de interne, a declarat ca va lua cunostinta de sesizarea Maiei Laguta si-I va explica notiunea de extremism, de care a uzat. Pe de alta parte, presedinta Asociatiei “Salvgardare” a declarat ca protestele pensionarilor vor continua si maine, ziua summit-ului CSI. Asta in timp ce ministru de interne roaga, insistent, pensionarii sa protesteze maine in mod pasnic. Laguta este de parere ca cei 70 de lei oferiti pensionarilor drept compensatie la transportul public sunt insuficienti si ca alocatiile ar trebui sa constituie macar 140 de lei.


Nou-nascut abandonat in niste darimaturi!