Pages

Thursday, March 11, 2010

Voronin se plange de dictatura

In Republica Moldova se instaureaza un regim care se aseamana cu unul dictatorial! Cel putin asa rezuma liderul comunistilor, Vladimir Voronin, politica promovata de noua guvernare! La 9 martie liderii celor 4 partide din Alianta pentru Integrare Europeana au decis sa nu organizeze alegeri parlamentare anticipate, dar sa modifice articole din Constitutie, pe care s-o supuna apoi unui referendum. Ideea referendumului a fost preluata de comunisti, care declara ca vor organiza un scrutin pentru a demite Alianta de guvernamant: "Incepand de astazi, vom colecta semnaturi pentru referendum. Intrebarea este: a fi sau nu a fi acest regim? Este necesar sa adunam aproximativ 350 de mii de semnaturi si noi le vom colecta. Nu este exclus ca guvernarea va refuza sa organizeze din frica acest referendum, asa cum le este frica de alegeri anticipate". In cei opt an de guvernare comunista doua partide au dorit sa organizeze referendumuri, dar intentiile le-au fost respinse de fractiunea PCRM din Parlament. Intrebat de jurnalisti daca nu se teme ca semnaturile ce vor fi adunate pot avea aceeasi soarta, Vladimir Voronin a spus ca "acestea oricum vor constitui un moment politic important”. Parlamentarii comunisti nu vor participa la sedintele parlamentului, dar vor face campanie in tara. Vladimir Voronin a mai spus ca actuala guvernare si-a aratat caracterul dictatorial pe 9 martie, cand potrivit lui, “Moldova a derapat de pe calea promovarii reformelor pe care si le-a asumat in calea sa de integrare europeana“. La aceeasi conferinta de presa, insa, Voronin a declarat ca integrarea economica a Moldovei cu Uniunea Europeana trebuie realizata mai lent. Liderul comunist a mai spus ca pentru el "europenii nu sunt parteneri, dar inalti reprezentanti". Potrivit fostului Presedinte, PCRM a asteptat sa fie invitat la dialog pentru a gasi un compromis cu AIE in vederea modificarii doar a articolului 78 din Constitutie, ce tine de alegerea Presedintelui tarii. La 7 decembrie 2009, deputatii comunisti nu au participat la alegerea lui Marian Lupu in functia de sef de stat.

PCRM-ul businessmenilor!

PCRM nu este doar un partid al saracilor, al proletariatului, dar are si membri care sunt businessmeni! Declaratia a fost facuta de Vladimir Voronin la conferinta de presa de astazi. Raspunsul liderului comunist a urmat intrebarii jurnalstilor cum se impaca comunistul Voronin cu capitalistul Voronin. In luna februarie, Oleg Voronin a fost chemat la Centrul Anti-Coruptie pentru a da explicatii despre cheltuili ce depasesc veniturile declarate in 2008. Vladimir Voronin s-a plans de soarta copiilor de presedinti: “Asa ni-i soarta noastra a presedintilor care avem feciori. De fapt, nu-i soarta presedintilor, dar e soarta feciorului care are tata presedinte. Dupa ce se termina mandatul de activitate, se razbuna pe acesti copii. Asta e o cultura foarte inalta a noastra a tuturor.” In context, el a spus ca si copiii presedintilor Mircea Snegur si Petru Lucinschi au avut de suferit din partea fortelor de ordine. Oleg Voronin a fost citat de Centrul pentru Combaterea Infractiunilor Economice si Coruptiei la 24 februarie pentru a explica provenienta unor venituri nedeclarate de 67 de milioane de lei cu care a platit pentru marfuri si servicii in afara tarii. Centul Anticoruptie a deschis un dosar pe faptul evaziunii fiscale. Oleg Voronin nu are, insa calitatea de banuit.

Liderul comunist Vladimir Voronin il acuza pe premierul Vlad Filat de contrabanda cu tigari!

Potrivit acestuia, tirul cu tigari de contrabanda, recent depistat de granicerii romani, ar fi transportat marfa ce ar apartine premierului. “Aveam informatii ca trebuiau sa treaca 10 tiruri cu tigari de contrabanda. Nu unu, nu trei, dar zece tiruri. Ele se afla intr-un loc de rezerva special, si dupa o anumita schema ele trebuiau sa treaca frontiera. Doua tiruri au trecut, nici nu s-au oprit la punctul de trecere din Moldova. In Romania au trebuit sa se opreasca pentru a se fixa ora de intrare in tara. Documentele erau intocmite pentru a exporta tevi de metal, in Bulgaria sau Turcia”. Voronin a mai spus ca banii din tigarile de contrabanda urmau sa fie folositi pentru a returna un presupus imprumut pe care liderul liberal-democrat i l-ar datora omului de afaceri roman, Dinu Patriciu. Retinerea tigarilor in vama, potrivit lui Voronin, a fost cauzata de o neintelegere cu partea romana, si asta pentru ca Basescu nu s-ar intelege cu Patriciu. Dinu Patriciu respinge declaratiile lui Voronin: "Este o prostie. Eu nu am avut niciun fel de relatie comerciala sau financiara cu domnul Filat, vreodata, de niciun fel. L-am vazut o singura data in viata mea.” a declarat Patriciu pentru agentia romana de stiri Mediafax. Dar iata cum a comentat primul-ministru Vlad Filat invinuirile fostului presedinte: Voronin este un berbec politic si-i spun bye-bye mister, timpul tau a expirat".