Pages

Monday, December 21, 2009

Actrita Americana Brittany Murphy a murit in urma unui stop cardiac.


La numai 32 de ani, Brittany a fost gasita fara suflare de mama ei, care imediat a chemat ambulanta. In zadar insa: actrita nu a mai putut fi salvata.Brittany Murphy in ultima vreme lucra la un nou film, de unde se zvoneste ca ar fi fost concediata din cauza comportamentului problematic. Nascuta pe 10 noiembrie 1977, Brittany Murphy a devenit vedeta de cinema dupa ce a jucat in filmul “Liceenele din Beverly Hills”. Era casatorita si declarase anul acesta ca ar dori ca in 2010 sa dea nastere unui copil.

Primarul general al capitalei solicita ca legea sa fie mai aspra cu soferii prinsi la volan in stare de ebrietate!

Declaratia a fost facuta de edil la sedinta operativa a Primariei. Si asta in contextul informatiei prezentate de vicecomisarului capitalei, Silviu Musuc. Potrivit lui Musuc in ultima saptamana in municipiu au fost inregistrate cca 300 de accidente rutiere si intocmite peste o mie de procese verbale, 8 dintre acestea soferilor care conduceau in stare de ebrietate.Potrivit noului Cod Contraventional intrat in vigoare din mai anul acesta, conducatorii auto care se vor urca la volan in stare de ebrietate vor fi privati de dreptul de a conduce pe un termen de pana la 3 ani.

Criza politica => Criza economica

Pe langa criza financiara globala, si iresponsabilitatea politicienilor moldoveni sta la baza deficitului economic din anul 2009, iar in anul viitor situatia, la acest capitol nu va fi stabilizata. Aceasta este concluzia expertilor independenti, facuta publica in cadrul unei mese rotunde.In aceeasi ordine de idei expertii recomanda noului guvern sa reduca tentatiile de utilizare si agonisire a bunurilor publice.Printre concluziile expertilor se arata ca influenta politicului in economie in anul 2010 va fi una extrem de mare, iar sectorul agrar va fi afectat de instabilitatea pretului si a recoltei. Cat priveste sectorul constructiilor, acesta va ramane un risc pentru sistemul bancar.

Dupa cateva luni de filaj, politia si procuratura au retinut un grup din 5 persoane, specializat in transportare narcoticelor peste hotare!

Acestia colecteau drogurile, dupa care le transportau peste granita cu trenul sau masina. Suspectii au varsta intre 25 si 56 ani si sunt originari din raioanele Ialoveni si Donduseni. Fortele de ordine au efectuat un sir de perchezitii la domiciliile membrilor gruparii, unde au fost depistate: marijuana uscata, paie de mac, seminte de cinepa, plante de mac si canepa, 7 placi cu numere de inmatriculare a vehiculelor si 100 de cartuse.Daca vor fi gasiti vinovati, suspectii risca pana la 15 ani de puscarie.De la inceputul anului curent, politia a inregistrat peste 2 mii de cazuri ce tin de pastrarea, consumarea si desfacerea substantelor narcotice.

Situatie delicata in sistemul termo-energetic al capitalei!

Si asta in conditiile in care CET2 a pus vineri sechestru pe conturile Termocom, pe motiv ca acesta nu a achitat datoria in valoare de peste 130 de mln de lei.Pe de alta parte, Moldova-Gaz ameninta furnizorul de agent termic cu intreruperea livrarii gazelor naturale. Potrivit primarului general, Dorin Chirtoaca, atitudinea CET 2 este una de santaj. Edilul a specificat, insa, ca locuitorii capitalei vor beneficia in continuare de agent termic.Directorul general al CET 2, Alexandru Comarov, a declarat in presa ca Termocom s-a aflat sub sechestru doar vineri, iar la moment societatea isi gestioneaza singura conturile. Acesta a specificat, insa, ca de la gestionarul de agent termic a fost luata o anumita suma de bani pentru a fi achitata la Chisinau Gaz.In alta ordine de idei, la sedinta operativa a Primariei, Dorin Chirtoaca a mentionat necesitatea comasarii, incepand cu anul viitor, a CET 1, CET 2 şi Termocom, pentru mai buna functionare a sistemului energetic si stabilirea unor preturi corecte.

S-a dus la mare cu autobuzul de serviciu!

Este vorba de sefa Directiei educatie din sectorul Ciocana al capitalei! Primarul general, Dorin Chirtoaca sustine ca are informatii de la vama, potrivit carora, in vara anului trecut, Tatiana Crijanovschi a traversat de cateva ori hotarul tarii spre Ucraina cu masina de serviciu. Sefa directiei Educatie spune, insa, ca in urma unei anchete de serviciu functionara a fost gasita nevinovata.Tatiana Crajanovschi urmeaza sa prezinte explicatii in termen de 48 de ore. Daca acuzatiile se vor confirma, aceasta va fi eliberata din serviciu. Contactata de Colorit TV, functionara a negat acuzatiile. Amintim ca saptamana trecuta alt functionar, vicepretorul sectorului Centru, Petru Budurin, a fost acuzat ca ar fi evacuat deseuri din fata casei sale cu autospeciala de la Primarie. Primarul general a solicitat atunci ca Petru Budurin sa fie demis. Functionarul a respins si el invinuirile.

A mai decedat o persoana de virusul AH1N1

Ministerul Sanatatii a confirmat al 17-lea caz de deces cauzat de virusul A (H1N1). Este vorba de o femeie de 44 de ani din Rabnita. Pana la moment in Republica Moldova au fost inregistrate 2411 cazuri confirmate de infectie cu A (H1N1).

Dupa ninsori si ger aprig, meteorologii anunta ploi

Temperaturile joase vor conteni la inceputul acestei saptamani.Potrivit serviciului Hidrometeo, temperatura aerului va oscila la noapte intre -19 si -20 grade. De maine, insa, ninsorile si frigul se opresc brusc. Totodata, sefii de la directia situatii exceptionale din Chisinau, indeamna populatia sa curete acoperisurile, deoarece s-ar putea forma turturi care ulterior ar putea provoca accidente.
Potrivit prognozelor, de Craciunul pe nou si de Anul Nou, vremea va fi blanda si ploioasa.