Pages

Tuesday, October 27, 2009

Mai multi politisti au comis actiuni criminale dupa alegerile din 5 aprilie, lucru pentru care trebuie sa plateasca!

Acesta este reactia presedintelui Comsiei parlamentare de ancheta a evenimentelor din aprilie, Vitalie Nagacevschi la intentia politiei criminale de a intra in greva. Potrivit lui Nagacevschi, politistii nu au avut nici un drept sa expuna la violente persoanele care au aruncat cu pietre in Presedintie si Parlament. Acesta a lasat sa se inteleaga ca dosarele intentate pe numele mai multor colaboratori ai politiei criminale sunt bine intemeiate. Anterior, angajatii politiei criminale din Chisinau s-au plins ca Procuratura Generala ii supune represiunilor. Ei au declarat ca cele mai multe dosare, pe marginea evenimentelor din aprilie, intentate impotriva lor, sunt nejustificate. Pe de alta parte, procurorul general a declarat ca politistii nu sunt invinuiti, ci suspectati si ca acestia nu au nici un motiv sa-si intrerupa activitatea. Pana acum, la Procuratura au fost depuse peste 100 de plangeri impotriva politistilor, ce vizeaza evenimentele de dupa 7 aprilie. In baza acestora, au fost deschise 31 de dosare penale, doua dintre care au fost trimise in judecata.



Explozia din centrul capitalei a fost cauzata de neasigurarea la nivelul cuvenit a ordinii publice si securitatii cetatenilor!

Declaratia a fost facuta de seful Directiei Ordine Publica si presedintele Comisiei care ancheteaza cazul atacului cu grenada din 14 octombrie: “Sunt niste cerinte sablonate, cum ar fi filtrarea cetatenilor, verificarea celor suspecti ca ar avea unele obiecte interzise. Nu trebuie sa fie realizate bauturi spirtoase sau racoritoare in sticle, care poate fi folosite in calitate de . arma alba. Nu pot, insa, da aprecieri pana la incheierea anchetei.” Pentru preintimpinarea unor astfel de incidente pe viitor, politistii au initiat operatiunea “Arsenal”, menita sa depisteze armele si munitiile detinute ilegal de populatie. Astfel, in urma operatiunii, au fost ridicate mai mult de o mie de arme, 20 de grenade, 26 de focoase pentru grenade, 2 mine si 21 de proiectile. Potrivit sefului Directiei Ordine Publica, din 2005 si pina in present, au fost colectate in total de la cetateni mai mult de 2000 de munitii si substante explozive.