Pages

Thursday, September 3, 2009

Este Mihai Ghimpu sau nu Presedinte al Parlamentului?


Despre aceasta ne va anunta Curtea Constitutionala pe 8 septembrie, cand va raspunde la o contestatie a Partidului Comunistilor.
Ieri Partidul Comunistilor a solicitat Curtii un control de constituţionalitate a hotărârilor Parlamentului nou instalat, inclusiv a alegerii preşedintelui Parlamentului, Mihai Ghimpu. Curtea Constitutionala a anuntat ca va examina contestatia PCRM martea viitoare la orele 10.00
Partidul Comunistilor contesta alegerea preşedintelui Parlamentului, deoarece ar fi avut loc cu incalcarea gravă a legislaţiei în vigoare, inclusiv a Constituţiei R. Moldova. Mai mult deputatul comunist, Vladimir Turcan, considera ca majoritatea parlamentara ar fi incalcat dreptul PCRM de a-si forma o fractiune in Parlament.
Pe 28 august, cele patru partide liberale au format fracţiunile parlamentare şi l-au ales în funcţia de Preşedinte al Parlamentului, pe liderul PL, Mihai Ghimpu.
Toate acestea au avut loc în absenţa PCRM, care a solicitat o pauză, până la 4 septembrie, pe motiv ca ar avea nevoie de timp pentru a forma fracţiunea parlamentară.

No comments:

Post a Comment