Pages

Tuesday, December 8, 2009

Moldovenii considera ca Partidul Comunistilor este principalul responsabil de faptul ca s-a ajuns la alegeri anticipate!

Concluzia se regaseste in Barometrul de opinie publica efectuat de Institutul pentru Politici Publice.Daca duminica viitoare s-ar organiza un Referendum privind modificarea modalitatii de alegere a sefului statului, cca 70 la suta dintre moldoveni ar vota pentru ca cetatenii sa aleaga in mod direct presedintele.Totodata, potrivit Barometrului, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul RM, PCRM ar acumula cca 39 la suta din voturi, iar partidele din Alianta pentru Integrare Europeana -54 de procente.

PCRM 38,9%

PDM 21,2%

PLDM 19,2%

PL 12,3%

AMN 1,8%

La capitolul personalitati politice care se bucura de cea mai mare incredere Marian Lupu detine intaietatea, urmat de premierul Vlad Filat, Vladimir Voronin si Dorin Chirtoaca.Totodata, potrivit barometrului, cca 50 la suta dintre moldoveni regreta destramarea fostei Uniunii Sovietice si ar vota pentru ca Republica Moldova sa redevina parte a unei URSS refacute!Barometrul opiniei publice a fost realizat de Institutul de Sondaje IMAS in perioada 16-30 noiembrie, pe un esantion de 1118 persoane. Marja de eroare a sondajului este de +-3 procente.


No comments:

Post a Comment