Pages

Tuesday, August 25, 2009

Filmul artistic „Arrivederci” a fost nominalizat pentru Premiile Erasmus EuroMedia!


Pelicula semnata de regizorul moldovean Valeriu Jereghi este prima in istoria cinematografiei moldovenesti care s-a invrednicit de aceasta inalta distinctie europeana, acordata de Societatea Europeana pentru Educatie si Comunicare!
Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc in capitala austriaca, Viena, la 16 octombrie, unde peliculei lui Valeriu Jereghi i se va conferi Sigiliul de Aprobare Erasmus EuroMedia. Fapt ce inseamna ca filmul va concura pentru Premiile: Medalie de Tara, Premiul Mare, Premiul Special si Premiul Finantatorului. Pe linga premiul bansesc, cistigatorii vor beneficia si de atentie internationala.
Filmul artistic „Arrivederci” povesteste despre dragostea unui copil pentru mama sa, dar si despre drama pe care o traieste, in timp ce aceasta e plecata la munca in Italia. Filmul, distins cu Marele Premiu al Teleforumului Euroasiatic de la Moscova, a fost proiectat in Parlamentul European si a smuls aplauze in mai multe capitale in cadrul turneului sau european. Societatea Europeana pentru Educatie si Comunicare acorda Premiile Erasmus EuroMedia din anul 1995.

No comments:

Post a Comment